Ministar zdravstva Milan Kujundžić povodom epidemije gripe, u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević rekao je da situacija nije alarmantna te da je sve pod kontrolom.

Galerija


Broj prijavljenih slučajeva u trenutačnoj epidemiji gripe je u uzlaznoj putanji, ali ništa veći u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme, izvješteno je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

Vezani članci Milan Kujundžić DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića Sezona gripe - 1 Sezona gripe na vrhuncu: U Hrvatskoj oboljelo više od 20.000 ljudi

Ministar Kujundžić napominje da je situacija pod kontrolom te podsjeća na to da se u većini slučajeva gripa liječi kod kuće mirovanjem i uzimanjem lijekova, ali kada se jave komplikacije onda se treba javiti liječniku.

Građanima je preporučio da se što manje kreću u zatvorenim prostorima jer je gripa bolest koja se prenosi kapljičnim putem.

Očekuje da će val gripe uskoro krenuti silaznom putanjom te da ne treba "panično jurišati prema bolnicama u kojima su pune čekaonice".

Podsjetimo, simptomi gripe su povišena tjelesna temperatura, iznemoglost, opća slabost i bolovi u mišićima, zglobovima. To imaju svi bolesnici, pa i oni s blažim oblicima gripe. U slučaju težih oblika treba se javiti liječniku primarne zdravstvene zaštite koji će onda procijeniti koji bolesnici imaju tako težak oblik gripe koji zahtjeva bolničko liječenje i bolničku obradu.