Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najopasnijih kružnih tokova u Hrvatskoj, barem prema tvrdnjama vozača koji nam se javljaju, je onaj novoizgrađeni u Puli.


Trebao je ubrzati ulazak u grad i značajno rasteretiti promet. No vožnja u krivom smjeru, otežano prestrojavanje ili čak zaustavljanje nasred ceste samo su neke od svakodnevnih situacija koje kod građana izazivaju strah.

Vezani članci Ostani živ i spasi druge - 3 Je li slika na cesti odraz našeg društva? "To su najčešće oni bogati i bahati, koji lako plaćaju kazne. I oni koji su na rubu društva" Nesreća na kružnom toku Pijanac za Uskrs jurio praznom cestom, poletio i završio u crkvenom dvorištu

Novi kružni tok. Novi prometni problemi. I nije ovo usamljeni slučaj. Gotovo svakodnevno građani zbunjeno upravljaju svojim automobilima kroz najveću kružnicu u Hrvatskoj.

Kako se pokazalo do sada, građane najviše zbunjuje vožnja u kružnom toku kroz dvije trake, te izlazak iz kružnog toka na jednu traku.

>> VIDEO Kaos na kružnom toku u Puli: Auto išao krivim smjerom

Potencijalno opasnih situacija je sve više. Turisti se ne snalaze ništa bolje.

'Imam iskustva u vožnji, ali ovdje je malo signalizacija loša i kružni tok je prevelik', kaže Christian iz Njemačke. 

Sve je dobro dok ostaje samo na zvučnim upozorenjima. Vožnja u krivom smjeru prije dva tjedna nije završila kobno. No posljedice mogu biti i fatalne.

Već ga sad, nakon mjesec dana od otvaranja nazivaju crnom točkom Istre, najopasnijim kružnim tokom u Hrvatskoj. U Gradu nema zaduženog prometnog stručnjaka koji može ocijeniti jeli zaista tako. A iz Hrvatskih cesta nismo dobili odgovore na ta postavljena pitanja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook