Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krsnik: Getoš-Magdić ne štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Gordane Getoš-Magdić koja se nalazi u zatvoru u Remetincu, gdje je prebačena iz osječkog zatvora, Krešimir Krsnik tvrdi da nisu točne jučerašnje informacije da njegova branjenica štrajka glađu, dok glasnogovornik osječkog Županijskog suda ostaje pri jučerašnjoj izjavi da je ona u štrajku.

"Gordana Getoš-Magdić ne štrajka glađu, a ja kao njezin odvjetnik proučavam spise iz kojih je vidljivo niz propusta u njezinu sudskom postupku te između ostalog nije jasno zašto je uopće iz osječkog zatvora prebačena u zagrebački Remetinec", kazao je u izjavi Hini Krsnik. Kako je rekao, iz rješenja se ne vide razlozi osim da je to odluka zatvorskog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Glavašu odgođeno do 13. ožujka Slika nije dostupna Četvrtooptuženi u slučaju "selotejp" progovorio o likvidaciji na Dravi

Zamjenik predsjednika Županijskog suda u Osijeku i glasnogovornik toga suda Miroslav Rožac, koji je medijima dao informaciju o štrajku, danas je izjavio da je "jučer u 11,04 sati došao faks istražnom sucu Mariju Kovaču iz zatvora u Remetincu, u kojemu je točno navedeno da je Gordana Getoš-Magdić stupila u štrajk dan ranije, što znači da je jučer već bila jedan dan u štrajku".

Istražni sudac Mario Kovač iz zatvora u Remetincu dobio je 4.
prosinca pismo Gordane Getoš-Magdić u kojemu traži premještaj u osječki zatvor kako bi bila bliže svojoj obitelji, navodeći kako je svoju maloljetnu kćerku vidjela tek četiri puta po 15 minuta cijelo vrijeme zatvorskog pritvora od gotovo dva mjeseca. 

U pismu također navodi da premještaj u osječki zatrvor traži jer bi željela biti nazočna istražnim raspravama u tzv. slučaju selotejp na Županijskom sudu u Osijeku.

Odvjetnički tim Gordane Getoš-Magdić uputio je istražnom sucu Kovaču 6. prosinca identičan zahtjev, kazao je Miroslav Rožac.

Drugi osumnjičenik u tzv. slučaju "selotejpt" Mirko Sivić, za kojega je jučer objavljeno da osam dana štrajka glađu, zapravo štrajka glađu od 20. studenoga, što znači da mu je danas 18. dan štrajka.

Miroslav Rožac je izjavio da je "omaškom došlo do informacije da je u štrajku glađu osam dana, jer je prije osam dana bio na razgovoru kod istražnog suca Županijskog suda u Osijeku Marija Kovača".

Uprava osječkog zatvora 24. studenoga obavijestila je istražnog suca Kovača da Mirko Sivić štrajka glađu od 20. studenoga "nakon čega je sudac Kovač zatražio da ga se prebaci u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, no on je to pismeno odbio".

Njegovo zdravstveno stanje prate liječnici, kazao je Miroslav Rožac, dodavši kako Mirko Sivić uzima samo vodu. Bez obzira na to što odbija zatvorsku bolnicu u Zagrebu, sudac Kovač će donijeti odluku o njegovu premještanju tamo ako mu se zdravstveno stanje naruši. Mirko Sivić kao razloge štrajka navodi njegov neosnovani pritvor, kazao je glasnogovornik Rožac.

Gordana Getoš-Magdić i Mirko Sivić, uz još četvoricu osumnjičenih u tzv. slučaju "selotejp", terete se za ubojstva srpskih civila na obali Drave u Osijeku, 1991. i 1992. godine.

Istražni sudac Mario Kovač primio je jučer kombinirani medicinski izvještaj o zdravstvenom stanju Branimira Glavaša iz osječke Kliničke bolnice, koji su mu dostavili službeni sudski medicinski vještaci, prof. dr Aleksandar Včev i prof. dr. Pavo Filaković.

Za ponedjeljak je istražni sudac Kovač sazvao istražnog ročište gdje će, osim medicinskih sudskih vještaka, biti branitelji osumnjičenog Branimira Glavaša i tužiteljstvo, kazao je Miroslav Rožac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene