Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP potresa ozbiljna kriza. Ivica Pančić još je u subotu na glavnom odboru zatražio ostavku Zorana Milanovića, a danas je i javno istupio.


Tvrdi kako su mnogi u stranci nezadovoljni predsjednikom. Iako je stranka ostvarila dosad najbolji rezultat na izborima, nezadovoljni SDP-ovci od Milanovića traže političku analizu proteklih izbora, no, nisu ju dobili. Milanovića optužuju i za manipulaciju stranačkim institucijama i članstvom.

Vezani članci Ilustracija Kaos u njemačkim zračnim lukama: Što se to događa na početku sezone? Ilustracija Brzorastuća prehrambena kriza zbog rata otvara novi problem: "Utjecaj će biti razarajuć"

'Članovi moraju znati što je na djelu, da se pokušava manipulirati institucijama stranke i što je najgore, manipulirati članstvom koje će u krajnjoj liniji na Konvenciji donijeti odluku', izjavio je Pančić te dodao kako je ostavka moralni čin svakog pojednica i kako svatko treba procijeniti što mu je činiti.

Na Glavnom odboru kriza u SDP-u doživjela je vrhunac. Milanoviću se usprotivila takozvana stara struja unutar stranke. Iza zatvorenih vrata najglasniji su bili Arlović, Vidović, Pančić, Vujić, Antunović, Komadina. 

Nas upit boji li se nakon istupanja protiv Milanovića sankcija, Pančić odgovara da ne, jer sanaderizacija SDP-a još nije uzela maha, objašnjava i dodaje kako takvim nstupima brani demokratske standarde koje je ostavio Račan.

'Ne držimo potrebnim komentirati reakcije na subotnji Glavni odbor, pred nama je još sjednica Glavnog odbora i pripreme za konvenciju', kazala je Gordana grbić, glasnogovornica SDP-a. 

Upravo će svibanjska konvencija na kojoj će se birati novi predsjednik stranke pokazati ima li u SDP-u više lojalnih ili nezadovoljnih.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju