Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč Vladinim upozorenjima kako ekonomska kriza na velika vrata ulazi i u Hrvatsku, građani troše kako su navikli, najčešće daleko više od svojih mogućnosti. Trgovački lanci puni su kupaca, a najbolje se prodaju luksuzni aranžmani.


Iako je premijer Sanader jasno poručio djelatnicima državnih institucija kakav ih Božić čeka, građani troše kao da krize nema. U trgovačkim smo centrima saznali kako će za božićne poklone dati i posljednju kunu.

Vezani članci Opća bolnica u Puli Koristio je šifre drugih djelatnika bolnice: USKOK proširio istragu na pulskog kirurga zbog krivotvorenja liječničkih nalaza Koronavirus, ilustracija Popuštanje ih koštalo: Bilježe porast novozaraženih pa opet uvode strože mjere

'Pitajte mog sina što misli o tome. Mislim da ću jako teško proći, s dva sina i bez božićnih poklona, a nešto ću izmisliti', rekla je jedan gospođa.

Trgovački lanci se i dalje hvale dobrim rezultatima, tvrde kako se ondje ne osjeti financijski kolaps. Prosinac i dalje očekuju sa zaradom većom i do 30 posto. 

Pojedini luksuzni aranžmani za skijanje već su rasprodani, a najgore prolaze najslabiji. Po tome je vidljivo kako težina sve veće financijske krize pada po leđima prosječnih radnika.

Sindikati su priopćili da ne prihvaćaju zamrzavanje ili ograničavanje rasta plaća u 2009. godini kao mjeru za izlazak iz krize i nametanje bilo kakvih izdvajanja za zdravstvenu reformu, te poručuju kako su spremni za izlazak na ulice.

'Neka i poslodavci smanje svoje visoke managerske plaće i svoje visoke profite koje ulažu u jahte i ostale gluposti, nego neka to usmjere u spašavanje radnih mjesta u Hrvatskoj', rekla je Ana Knežević iz SSSH.

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu.