Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP nije znao

Kriminalci iz zemunskog klana imali hrvatske putovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putne isprave RH pronađene su kod Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, koji su skupa s Vladimirom Mijanovićem uhićeni prošli tjedan u Španjolskoj.

U Španjolskoj uhićeni Luka Bojović zvani Pekar, kojeg je srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal označilo kao vođu zemunskog klana, imao je dvije hrvatske putovnice.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Zemunu Izlazio iz dvorišta Uznemirujuća snimka brutalnog ubojstva u Zemunu: Ubojica s medicinskom maskom prišao muškarcu i upucao ga Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji

Jedna je bila na ime Damir Ignjatović. S Bojovićem uhićeni Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala, posljednji bjegunac iz zemunskog klana odgovoran za likvidaciju srbijanskog premijera Zorana Đinđića, također je imao hrvatsku putnu ispravu, i to na ime Marijan Barišić. Putnu ispravu Republike Hrvatske imao je i zemunac Siniša Petrić, zvani Zenica. On se u putovnici zvao Goran Ljubišić.

Informacija je to koju su objavili i srbijanski i španjolski mediji, a kojoj naša policija izgleda pojma nema jer, neslužbeno se doznaje, niti je MUP tko o tome obavijestio niti (za sada) zatražio kakvu informaciju više.

>> Kod Luke Bojovića pronađeno pola milijuna eura i velika količina oružja

Bojović, Milisavljević, Petrić i Vladimir Mijanović zvani Zuba, prošli tjedan uhićeni u akciji ‘Operacija zoologija’ koja je ime dobila zbog činjenice da je Bojovićev otac Vuk direktor beogradskog zoološkog vrta, u Španjolskoj su prijavljeni zbog nedozvoljenog držanja oružja, falsificiranja dokumenata i opiranja uhićenju.

Srbija je zatražila izručenje prve trojice jer protiv njih vode brojne procese. Bojovića traže zbog tri ubojstava i dva pokušaja ubojstva, Milisavljević treba odslužiti 40-godišnju kaznu za ubojstvo premijera Đinđića, a Petrić će odgovarati i za ratni zločin iz 1999. u vrijeme NATO bombardiranja Srbije. Sumnjiči ga se da je predvodio vod koji je u kosovskom zatvoru Dubrava likvidirao više od 90 osuđenika albanske nacionalnosti.

Petrić je u Srbiji bio osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva tročlane obitelji. No, ta mu je kazna zamijenjena 15-godišnjom kaznom koju je najprije izdržavao u zatvoru Zabela u Požarevcu, odakle je premješten u Dubravu na Kosovu. Pretpostavlja se da je s njim u zatvor stiglo i oružje. Srbija ne traži jedino Mijanovića, kuma Luke Bojovića, preko kojeg je španjolska policija, prativši ga, uspjela i doći do zemunaca.

>> U Španjolskoj uhićen srpski kriminalac Luka Bojović

U stanovima koje su uhićeni koristili u Španjolskoj policija je pronašla oružje. Bojović je imao i pola milijuna eura, vojnu opremu, uputstva za korištenje računalne opreme i oružja, lažne dokumente.

Sva četvorica uhićenih u pritvoru odbijaju hranu i piće jer se, javljaju srbijanski mediji, boje da će ili biti otrovani ili da će im biti podmetnut serum istine zbog čijeg bi uzimanja na kraju istražiteljima ispričali previše i na kraju optužili sami sebe.

Postoje li i tko su hrvatski državljani čijim su se identitetom zemunci poslužili, nije objavljeno. Goran Ljubišić se na internetu nigdje niti ne spominje, Damir Ignjatović, iz Srbije ima profil na Faceu, a Marijana Barišića je nekoliko. Jednog od njih, Barišića rođenog u selu Rakovac – Motike u općini Banja Luka, od 2008. godine traži se preko Hrvatskog iseljeničkog portala. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene