Čelnik HSS-a Krešo Beljak na netom održanim lokalnim izborima uvjerljivo je potvrdio svoj mandat gradonačelnika Samobora, a na konferenciji za novinare istaknuo je dobre rezultate stranke te naglasio kako je "Hrvatska zrela za treću republiku".


Čelnik HSS-a Krešo Beljak na konferenciji za novinare u središnjici stranke predstavio je i komentirao rezultate HSS-a na lokalnim izborima.

Vezani članci Slika nije dostupna HSS neće poduprijeti HDZ: "Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka" Slika nije dostupna Beljak u Sisačko-moslavačkoj županiji koalirao s HSP-om

"HSS je stranka koja je u zadnjih godinu dana trpjela velike udarce izvana i iznutra pa su lokalni izbori u stranci dočekani s upitnikom - jesmo li konsolidirali redove ili nismo. Imali smo prilike vidjeti druge stranke kako se hvale čvrstim pozicijama. HSS je u prvom krugu lokalnih izbora stranka koja je osvojila 34 župana, gradonačelnika i načelnika u Republici Hrvatskoj, 25 naših kandidata ima veće ili manje šanse u drugom krugu te zadržavamo čvrstu poziciju treće stranke po broju mandata lokalnih dužnosnika na državnoj razini", rekao je Beljak.

"Tajna uspjeha je raditi, a ne pričati i ne biti toliko u protokolu, nego obaviti konkretne stvari. Ljudi koji se previše slikaju sigurno nemaju vremena kad raditi", istaknuo je.

Komentirao je i lokalne izbore. "Opća ocjena rezultata lokalnih izbora je da se nisu bitno promiješale karte na lokalnoj sceni. Uglavnom je ostalo sve isto. Tamo gdje je HSS bio jak, ostao je, gdje su lijeve stranke bile jake, ostale su jake i to govori da je Hrvatska spremna za promjenu ovog potrošenog sustava i na lokalnoj i na državnoj razini. Hrvatska je zrela za treću republiku, a HSS kao republikanska stranka, kao radićevska stranka će se boriti upravo za to. Hrvatska treba nove temelje, postojeći su truli, hrvatsko društvo je trulo i izbori su to pokazali. Hrvatska treba administrativni preustroj i promjenu izbornog zakona", rekao je Beljak.

Na pitanje reporterke Nove TV Tatjane Krajač očekuje li poziv Andreja Plenkovića za suradnju na izborima, kazao je kako je HSS spreman za razgovore sa svima, ali "naši partneri su jasni, naš je partner u ovom trenutku SDP, a vjerujem sutra i HNS i IDS, i vjerujem da je to opcija koja može u dogledno vrijeme dobiti povjerenje birača da vodi Hrvatsku u promjene, jer sve što smo gledali u zadnjih godinu, dvije, tri nisu promjene nego daljnje utapanje u glib, u blato".

"HSS može surađivati sa svim strankama, a od naših potencijalnih budućih, ali i sadašnjih partnera očekujemo da s nama surađuju kao s ravnopravnim partnerima. Neki su se pokazali pošteni partneri, a neki raniji to nisu uspjeli", zaključio je šef HSS-a.

Podsjetimo, Beljak je na lokalnim izborima uvjerljivo potvrdio svoj mandat gradonačelnika Samobora, osvojivši u već u prvom krugu 62,84 posto glasova.