Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada traži rješenje

Kreće rješavanje kaosa u zemljišnim knjigama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država kreće u rješavanje zemljišnih knjiga.

Zemljišne knjige noćna su mora za mnoge građane, ali i problem za investicije. Sada je tu kaos. Primjerice, veći dio Novog Zagreba vodi se kao livada. Sveti Filip i Jakov nema zemljišne knjige. Sada bi se uknjižba ubrzala, mogućnosti žalbe svele na minimum.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Procesi koji su trajali godinama, skratili bi se na nekoliko mjeseci. Sada su za uknjižbu potrebna u prosjeku 34 dana, no na Hvaru ona traje 341 dan, a primjerice u Vinkovcima jedan dan.

>> Prekoračite li brzinu, od iduće godine možete u zatvor!

Knjige bi se vodile elektronički, dostava bi se svela na nekoliko tjedana. Uvela bi se nacionalna zemljišna knjiga, a za izvod više se neće trošiti dani i tjedni, već minute.

'To znači da ćete vi u Hrvatskoj moći bilo gdje moći dobiti podatak bilo gdje i nećete morati ići na Krk ili Brač za ono što je tamo, već ćete to tražiti u Zagrebu, recimo. Ide se da se makne šalterska služba', kazao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene