Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borba obitelji Markić za izgubljenu zemlju se nastavlja.


Ispred općinske zgrade u Semeljcima i treći dan je njihovih 300 krava koje su danas čuvali mlađi članovi obitelji, a stariji su se uputili u Zagreb na razgovor u ministarstvo poljoprivrede.

Vezani članci Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 2 Državni inspektori zbog bespravne gradnje ispitali - Ministarstvo pravosuđa. Građani ogorčeni: "Na malim ljudima se zakon provodi, a na moćnicima ne" Vili Beroš Beroš o inspekciji u KBC Sestre Milosrdnice: "Ne očekujem da će to brzo završiti, ali s nestrpljenjem čekam nalaz"

Iako su očekivali ministra Čobankovića o svojem su problemu razgovarali s državnim tajnicima.

'On se ispričao, bio je na Vladi. Ministar je poslao komisiju da istraži taj slučaj', kazao je Zoran Markić.

Ministarstvo je pak, odlučilo u Semeljce žurno poslati svoje inspektore koji će utvrditi je li javni natječaj na kojemu su Markići izgubili zemlju proveden zakonito.

'Sve je učinjeno po zakonu. Na sve smo dobili suglasnost ministarstva i državnog odvjetništva. Tu je za nas slučaj završen', tvrdi načelnik općine Semeljci Grga Lončarević kojeg od natječaja više muče krave u središtu Semeljaca.

'Mi tražimo od nadležnih institucija da se stoka izmjesti na površinu koja je adekvatna tome. Sve institucije na koje smo se obratili nitko nam nije mogao pomoći, nitko nije nadležan - od veterinarske službe do policije', kaže Lončarević.

Krave ispred općine ostaju do daljnjega - odlučni su Markići. Podupiru ih i mještani kojima krave ne smetaju. Pa ovo je, kažu, Slavonija.