Dražba na kojoj je prodan stadion u Velikoj bila je već 13. po redu, a početna cijena smanjena je za čak 97 posto od one koja je bila istaknuta na prvoj dražbi. Velički stadion bio je simbol moći nekadašnjeg tajkuna Vlade Zeca, čijom prodajom završava stečaj njegovog poslovnog carstva.


Nakon sedam godina i 12 neuspjelih dražbi, prodan je velički stadion - skupo zdanje iz požeško-slavonske općine Velika za koji nitko nije želio dati 67 milijuna kuna. No, popust od 97 posto na trinaestoj dražbi ipak je privukao moguće kupce, a najveću cijenu izlicitirala je sama Općina.

Vezani članci Nismo zaboravili - Zagreb, lokalni izbori 2017. - 3 Svake izbore Zagrepčani slušaju istu ploču - stadion, novi most i vječiti smrad s Jakuševca. Što su sve političari obećali Purgerima prije četiri godine? Miroslav Škoro Škoro: ''Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu''

Mnogo toga prošlo je kroz javne dražbe, no na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu prvi se put licitiralo za jedan stadion. S dva milijuna i 140 tisuća kuna, najbolju ponudu dala je Općina Velika.

"Ovo je stvarno povoljna cijena i posebno mi je bitno reći da smo išli u ovo bez zaduživanja", kazao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika. Početna cijena zdanja na kojem se igrao i Kup Uefe bila je dva milijuna kuna jer se na prethodnih 12 dražbi nitko nije javio.

"Mislim da je ovo najkompliciraniji stečaj koji se vodio ovdje na Trgovačkom sudu jer imamo negdje 960 vjerovnika, 750 milijuna kuna priznatih tražbina, 50-ak sudskih parnica, kaznenih postupaka 13...", kazao je stečajni upravitelj Jozo Perić.

Iako vrijedi 67 milijuna kuna, stadion je završio kao jeftina stečajna masa propalog Kamen Ingrada. "Cijena je kakva je, sigurno bismo bili zadovoljniji da je veća jer je početna tražbina bila tri i pol milijuna eura", kazao je Ivica Balenović, razlučni vjerovnik.

"Pao nam je veliki kamen sa srca jer stvarno smo živjeli u neizvjesnosti ovih dana, ako je nečije privatno puno je teže dogovoriti se", rekao je Tomislav Galić, predsjednik NK Papuk.

Općina ima velike planove - osnovat će sportski inkubator, preseliti sve svoje urede i udruge, a preostali prostor dat će u najam. "Od južne tribine planiram kandidirati hladnjaču, da napravimo za naše poljoprivrednike. Ponudit ćemo i tvrtkama za team buildinge, ako netko želi igrati tamo gdje je igrao Schalke", kaže načelnik Boban.

Velički stadion bio je simbol moći nekadašnjeg tajkuna Vlade Zeca, čijom prodajom završava stečaj njegovog poslovnog carstva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju