Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kotromanović: Idući tjedan dajem iskaz haškim istražiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brigadir HV-a i saborski zastupnik Ante Kotromanović potvdio je da će idući tjedan haškim istražiteljima dati iskaz o operaciji Oluja.

"Poziv sam dobio i odazvat ću mu se", izjavio je Kotromanović, no na preporuku odvjetnika nije želio govoriti o pojedinostima. Na pitanje hoće li iskaz dati i drugi pozvani časnici, Kotromanović je rekao da "nije u tome sam". 

Pročitajte i ovo Brigadir Dražen Ressler i Andrija Jarak Proslava 25. obljetnice Oluje Brigadir Ressler iz Knina otkrio što je temelj obuke svakog hrvatskog vojnika i što misli o današnjim govorima državnog vrha Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Nalaze se na tajnoj lokaciji Majka djece koju je otac bacio s balkona svjedočila putem videoveze

Kotromanović, koji je ujedno i zastupnik SDP-a u novom sazivu Hrvatskog sabora, smatra da ga zastupnički imunitet ne štiti od davanja iskaza. "Nisam pravni stručnjak, ali mislim da ne (štiti)", istaknuo je Kotromanović.

Kotromanović je jedan od nekoliko časnika Hrvatske vojske, među kojima je i umirovljeni general Damir Krstičević, koje je haško tužiteljstvo kategoriziralo kao osumnjičenike i zatražilo od njih da u zagrebačkom uredu Haškog suda daju iskaz o operaciji Oluja.

Svi pozvani časnici, njih 15-tak, ujedno su i svjedoci obrane
hrvatskih generala Ivana Čermaka, Mladena Markača i Ante Gotovine.

Obrana generala Gotovine zato je u prosincu poslala podnesak Haškom sudu u kojem je zatražila zaštitu svojih svjedoka od pritisaka haškog tužiteljstva, koje ih je tretiralo kao osumnjičenike podložne mogućem kaznenom progonu, kako bi ih prisililo na razgovor s tužiteljstvom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene