Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Košta: Pokušat ćemo nagodbom naplatiti potraživanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica oštećenih stanara Kupske ulice Doris Košta izvijestila je da je za srijedu u 12 sati u Gradskom poglavarstvu dogovoren sastanak predstavnika stanara, Grada Zagreba, HEP-a i izvođača radova Tehnike i Conexa te da će pokušati nagodbom, bez tužbe, naplatiti potraživanja.

Košta je istaknula kako će pokušati naplatiti potraživanja od investitora HEP-a, izvođača radova Tehnike i Conexa te tvrtke koja je obavljala nadzor. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Slika nije dostupna Nije bilo ometanja suda HEP i Tehnika nisu krivi za urušavanje Kupske

'Ne uspijemo li mirnim putem, već u ponedjeljak podnijet ću tužbu zagrebačkom Općinskom sudu za naknadnu štete te
zatražiti privremenu blokadu računa tih tvrtki radi osiguranja
naplate', rekla je Košta.

Odvjetnica je dodala kako još nije dobila nalaze vještaka o stanju sigurnosti kuća u Kupskoj ulici koje će, kada ih dobije, provjeriti stručnjaci te najavila kako će od odgovornih prije useljenja zatražiti sanaciju kuća.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i
branitelje Zvonimir Šostar izjavio je da se stanovnici porušene Kupske ulice sigurno još do kraja tjedna ne će moći vratiti u svoje domove. 

Obavljaju se geomehanička ispitivanja, a tek nakon dobivenih svih nalaza o sigurnosti tih kuća za stanovanje moći će se priključiti infrastruktura i stanovnici vratiti, rekao je Šostar te dodao kako se u svoje kuće vraćaju stanari okolnih ulica - Plitvičke, Sutlanske i Galovačke. 

Njima je, prema Šostarovim riječima, prijetila opasnost od dizalice, čiji je južni kran demontiran jučer, a danas će biti demontiran i sjeverni kran. 

U hostelu u Remetincu još uvijek je smješteno 60-tak ljudi, a 25 ih je smješteno kod rodbine i prijatelja. Za stanovnike Kupske 9, koja je urušena, tvrtka Conex unajmila je dva stana u koje je smjestila tri obitelji, rekao je Šostar.

Upitan što je za zahtjevom odvjetnice Košte da se za 11
najugroženijih obitelji nađe primjeren smještaj u gradskim stanovima ili da im Grad platiti najamninu u unajmljenim stanovima Šostar je rekao kako Grad ne može dodijelit stanove, jer za to nema zakonske mehanizme. Stoga je Grad odvjetnicu Koštu uputio da se obrati investitoru i izvođačima radova.

Šostar je također rekao kako odvjetnica Košta mora dobiti rezultate svih obavljenih vještačenja u Kupskoj ulici, a da ih na uvid mora dobiti i Grad Zagreb.

Pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo Davor Jelavić obišao je Zagrebačku aveniju na kojoj je jučer puknuta cijev poplavila podvožnjak. Jelavić je nakon obilaska rekao kako je cijev od gusa puknula zbog starosti te da je zamijenjena čeličnom. 

Jelavić je također rekao kako je u Kvaternikovoj ulici građevinska inspekcija zabranila gradnju. 

Gradonačelnik Bandić je izjavio da građevinska inspekcija nije u nadležnosti Grada, ali da bi trebali bolje surađivati te dodao kako je inspekcija najavila oštrije mjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene