Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade Jadrana Kosor nije željela detaljnije komentirati ostavku ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina i kako je ostavka utjecala na kredibilitet Vlade, rekavši kratko da se tome nema što dodati.


'Ministar Kirin je dao ostavku, poznate su okolnosti i tome nemam što dodati', izjavila je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja prilikom posjeta Klinici za dječje bolesti.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o upadu antimaskera u školu: "Te svinjarije neće raditi! Ne mislim da ih treba tući, već pojačati represivne mjere" Nikola Grmoja Grmoja primio donaciju od 10 eura, Povjerenstvo pokrenulo postupak: "Što reći, koju posluku porati?"

Kad su u pitanju Vladina jamstva za obranu sa slobode generala Mladena Markača ona, prema riječima potpredsjednice Kosor, i dalje vrijede, kao i za ostalu dvojicu generala - Ivana Čermaka i Antu Gotovinu.

Kosor smatra da su nadležna ministarstva i druga tijela dobro odreagirala na informaciju o Markačevom sudjelovanju u lovu, kao i na nalog Haaškog suda o njegovu uhićenje, pri čemu je krajnji rezultat bila Krinova ostavka.

Ministar Kirin, koji je bio s Markačem u lovu, u subotu je u poruci predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu podnio neopozivu ostavku na svoju dužnost.