Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povoljna poduzetnička klima

Kosor: Varšavska je pravi primjer poslovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da kod stvaranja povoljne poduzetničke klime svi koji u nekom lancu odlučuju se moraju držati zakona i propisa.

'Nitko ništa ne može činiti izvan zakona, jer je to kazneno djelo', kazala je premijerka Kosor odgovarajući na novinarska pitanja prigodom posjeta poplavljenom Šćitarjevu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ako zima ne ugrize..." Dugoročna prognoza za zimu: Meteorolog otkriva što nas čeka za Božić i Novu godinu, kada će biti najhladnije i hoće li pasti snijeg Ilustracija Vremenska prognoza Od snijega do sunca, uz maglu i nešto kiše: Vrijeme je varljivo, do kada tako? Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

'Ono što mi pokušavamo jest detektirati koje su najčešće prepreke i na što se investitori najčešće žale, gdje najčešće zapinje i mi ćemo svakako i dodatno nastojati te barijere i prepreke ukloniti', naglasila je Kosor.

'Mi smo već puno učinili, donijeli čak i zakone oko velikih investicija gdje se zapravo sve stvari trebaju rješavati promptno u 45 dana, ali i isto tako pozvati i sve one koji moraju sudjelovati u stvaranju povoljne poduzetničke klime - lokalnu upravu i samoupravu, pa i medije, da se uključe u to. Mislim da je primjer Varšavske pravi primjer za to', rekla je premijerka Kosor.

'To je zajednički problem koji trebamo zajednički rješavati', istaknula je Kosor napomenuvši da će za nekoliko dana biti predstavljen veliki projekt koji čini desetak investicija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene