Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijesto liječi ljutnju

Kosor: Umjesto da davim suradnike, to prenesem na tijesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor novinarima je odala tajnu: na što preusmjerava svoj bijes.

'Jučer sam bila umorna ljuta od svega. I onda tako mijeseći pizzu sve izađe. I to vam preporučam. Umjesto da davim suradnike, onda to prenesem na tijesto'. Tako je vidno dobro raspoložena premijerka danas i neformalno razgovarala s novinarima od kojih posljednja dva dana točnije od uhićenja damira polančeca, bježala. Nije željela puno govoriti, ali naše pitanje je li kao potpredsjednica Vlade mogla napraviti bilo što bez znanja tadašnjeg premijera Ive Sanadera, nije mogla izbjeći. 'Sve što sam radila, o svemu što sam radila ja sam njega upoznavala', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mnogima omiljeno jelo 6 mitova o pizzi u koje vjerojatno još uvijek vjerujete Slika nije dostupna Najmanje 30 milijuna kuna EKSKLUZIVNO: Sve tajne HDZ-ova izvlačenja novca

'Teško mimo njega'

Na pitanje je li bilo moguće da bilo tko radi mimo njegovog znanja, premijerka je rekla 'mislim da je to teško'. Time je odgovorila na naše, ali i pitanje mnogih koje se otvorilo nakon privođenja i pritvaranja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, a ono glasi je li on mogao raditi na svoju ruku. 'Ja sam o svemu što sam kao potpredsjednica Vlade i ministrica radila obavještavala predsjednika Vlade i mislim da je to princip koji definitivno treba njegovati. Prvi čovjek vlade je najodgovorniji, mora biti u sve upućen i neprekidno nadzirati procese', rekla je Kosor.

>> 'Teško su ministri mogli raditi bez Sanderovog znanja'

Aktualna premijerka smatra kako paralelnog sustava odlučivanja u bivšoj Vladi nije bilo. A upravo je na to za Novu TV ukazao bivši predsjednik Stjepan Mesić prije nekoliko dana. 'Ako jedan dio Vlade ili Vlada u cjelini kaže da o nekim odlukama nije znala ništa, a neki se na te odluke sada pozivaju, to znači da nisu svi bili upoznati sa svime i to onda znači paralelan sustav', rekao je Mesić.

O paralelnom sustavu ne žele govoriti ni ministri. A svi su oni osim na javnim sjednicama Vlade na kojima se raspravljaju važni potezi pa tako i vezani za Inu ili Podravku sjedili i na zatvorenim sastancima na kojima se o takvim stvarima odlučuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene