Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A imenovanje stručnih ljudi?

Kosor u NO Fine instalirala svoju glasnogovornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč obećanju da će se u nadzorne odbore imenovati samo stručni ljudi, na osnovu javnih natječaja...

Unatoč neprestanom inzistiranju da će u nadzorne odbore državnih poduzeća ubuduće, na osnovu rezultata javnih natječaja, biti imenovani stručni ljudi, premijerka Jadranka Kosor odlučila je u Nadzorni odbor Fine smjestiti svoju glasnogovornicu Martinu Banić, inače diplomiranu novinarku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Martina Banić je trenutno u Vladi zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću, a u Banske dvore došla je zajedno s Jadrankom Kosor, kojoj je bila glasnogovornica u Ministarstvu branitelja. Vlada je, otkriva to najnoviji broj Narodnih novina Banić imenovala na zatvorenoj sjednici prije deset dana, ali to nije objavljeno u Vladinom priopćenju zajedno s ostalim odlukama s te sjednice, piše Novi list.

U nadzornom odboru Fine Banić je zamijenila Davora Štira, a predstojnik Ureda za odnose s javnošću Zlatko Mehun na pitanje kakve su njezine stručne kvalifikacije za nadzor financijske agencije, objašnjava da je Banić imenovana kako bi premijerka u tom tijelu imala nekoga iz svog Ureda, s obzirom da Štir odlazi na novu dužnost.

'Nismo odustali od imenovanja članova nadzornih odbora po stručnim kriterijima, niti od njihovog izbora na javnom natječaju. Ta se ideja razrađuje i priprema, ali budući da je došlo do opoziva Davora Štira imenovan je netko iz Ureda predsjednice Vlade', pojašnjava Mehun.

Banić uskoro i politički napreduje

S obzirom na to da nije državna dužnosnica već službenica Banić će imati pravo na mjesečnu nakandu koju je Vlada krajem prošle godine ograničila na dvije tisuće kuna. Ona sama o svom imenovanju nije htjela previše govoriti, jedino je potvrdila da ju je Vlada imenovala u nadzorni odbor Fine 'i to je sve'.

Uskoro će, kako neslužbeno doznaje Novi list, Banić i politički napredovati. Naime, na konvenciji Mladeži koje će se idućeg mjeseca održati u Velikoj Gorici smjenjen će biti aktualni predsjednik Mislav Banić a kao naizgledniji kandidat za njegovo mjesto kotira Banić koja je trenutačno dopredsjednica Mladeži. Po automatizmu Banić će ući u predsjedništvo HDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene