Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi požar u kratko vrijeme

Kosor: Tražit ćemo istragu je li u rafineriju uložen predviđeni novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekujemo brzu i temeljitu istragu na osnovi koje bismo kao vlada znali povući daljnje poteze, rekla je premijerka Jadranka Kosor popodne za obilaska požarišta u sisačkoj rafineriji.

Zahvalila je svima koji su sudjelovali u gašenju požara, posebno hrabrim i sposobnim vatrogascima i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanja, s čijim je čelnicima bila u stalnoj vezi od trenutka kad je buknuo požar. 'Budući da je riječ o drugom požaru u posljednjih godinu i pol, tražit ću opsežnu istragu kako bi se utvrdilo što se dogodilo', izjavila je predsjednica vlade, dodajući kako će se svakako istražiti je li novac predviđen za rafineriju po dioničkom ugovoru zaista i uložen.

'Po procjenama vlade, riječ je o 300 milijuna dolara. Rafinerija je iznimno važna, ne samo za Sisak, nego i za cijelu Hrvatsku. Šteta je znatna, rafinerijska postrojenja ne rade', rekla je premijerka i dodala kako će se šteta znati nakon što se omogući njezino utvrđivanje.

Naime, zbog isparavanja ugljikovodika, još je moguć požar. U Ini očekuju da će ujutro i najmanje požarište biti pod nadzorom, nakon čega će utvrđivati štetu. (Hina)

Pročitajte i ovo Bengt Oldsberg, operativni direktor INE, Rafinerije i marketing (Foto: Dnevnik.hr) Bengt Oldsberg za Novu TV Iz uprave INA-e otkrili što čeka radnike sisačke rafinerije i kakvi su planovi za budućnost Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Traže sastanak s premijerom Radnici sisačke rafinerije spremni na radikalnije akcije, mogući i masovni prosvjedi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene