Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je kako je predsjedniku Republike Ivi Josipoviću danas poslala pismo s prijedlogom da se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost ispitaju sve indicije o ulasku sumnjivog kapitala u vlasništvo nekih medija te je najavila kako će inzistirati na konkretnim zaključcima.


Premijerka Kosor je naglasila da je takvu inicijativu već iznijela na zadnjoj sjednici VNS-a te kako je danas predsjedniku Josipoviću poslala pismo, budući da oni zajedno sazivaju sjednice VNS-a. 'Mislim da je to osobito važno jer mi u ovom velikom i važnom procesu koji zovemo 'čišćenje vlastite kuće', ne možemo taj posao borbe protiv kriminala i borbe protiv korupcije obaviti do kraja uspješno ako nismo potpuno na čistu tko, odnosno čiji je kapital u pojedinim medijima i ima li istine u nekim indicijama oko toga da je u neke medije, odnosno vlasništvo, ušao vrlo sumnjivi kapital', rekla je Kosor.

Vezani članci Sjednica VNS-a Kako građani doživljavaju neslaganje Milanovića i Plenkovića: "Je l' mogu ja to iskreno? Dajte se uozbiljite, ljudi" Otvoreni prozori na Banskim dvorima Luftaju se Banski dvori, stigao Milanović: Počela sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Nije spomenula koji mediji

'Predložili smo također da se na tu sjednicu pozovu predstavnici svih onih institucija koji imaju određene informacije, da otvorimo široku raspravu o tome i donesemo vrlo konkretne i precizne zaključke', dodala je. Premijerka nije spomenula pojedinačno ni jedan medij, no kazala je kako ima različitih indicija o tome, i da ono što je vrlo zabrinjavajuće, ima nekih indicija o kapitalu iz krim miljea.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Bruxellesu kako će se suglasiti sa sazivanjem sjednice VNS-a o netransparetnom kapitalu i organiziranom kriminalu u medijima, ako i kada ta inicijativa do njega dođe, te kako će tražit da se sjednica o toj temi dobro pripremi. (Hina)