Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, upitana može li se očekivati državna pomoć tvrtki 'Pevec' s obzirom da je riječ o privatnom sektoru, izjavila je da se to teško može očekivati.


Kosor je, nakon dodjele državnih nagrada za volontiranje, rekla kako zna da je dogovoren sastanak s ministrom gospodarstva i da su oni razgovarali o tome, no da 'u ovom trenutku ne zna koje bi to bile mogućnosti' za spas tvrtke.

Vezani članci PR Kupovina u Pevecu vrijedi još 100.000 puta više PR Prvih 100.000 kuna iz Peveca odlazi u Vukovar

Komentirajući tvrdnje da je zaustavila poslovanje državnim tvrkama s agencijom Fimi-medija, Kosor je rekla kako ne poznaje vlasnicu agencije, niti išta zna o funkcioniranju njezine tvrtke.

>> Uplakan bračni par Pevec: U istoj smo situaciji kao i radnici

Po njezinim riječima, donesena je odluka o racionalizaciji i štednji u stranci, kao i u državnim poduzećima, no ne zna je li ta tvrtka poslovala s njezinom strankom. Odlučili smo vratiti deset posto sredstava koje stranka dobiva iz državnog proračuna i na tragu toga tražila sam dodatne uštede, istaknula je.

Ustvrdila je kako štednja državne uprave i izostavljanje rasipničkog ponašanja nije poruka građanima da se boje, već bi u susret Božiću trebali pokušati normalno živjeti, s obzirom da se po nekim pokazateljima nazire 'trunka nade' da će biti bolje.

Premijerka najavila štednju

Upitana hoće li se štednja u stranci odraziti i na predsjedničku kampanju Andrije Hebranga, rekla je da se kampanja provodi u okvirima mogućeg, te da jest skromnija nego što bi se očekivalo od velike stranke kao što je HDZ. Izrazila je uvjerenje da će Hebrang postići dobar rezultat zbog sebe i svog realnog programa.

Najavila je i štednju na blagdanskim domjencima, primjerice, dogovara se da se koalicijski ručak organizira tako da svatko od partnera u koaliciji donese nešto za taj ručak.

Govoreći o najavi Vlade da će analizirati menadžerske ugovore, rekla je kako će se nakon dostavljenih izvješća vidjeti kakva je do sada bila praksa te napraviti čvrsti i jasni kriteriji za ubuduće, 'pogotovo za one koji ne posluju dobro'. Ne može se nekoga nagraditi za loše poslovanje ili malverzacije, istaknula je. (Hina)