Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitala joj finska predsjednica

Kosor primila poziv za članstvo u Vijeću žena svjetskih lidera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće je osnovano 1996. godine, a članovi su žene čelnice na najvišim položajima.

Finska predsjednica Tarja Halonen, ujedno predsjedateljica Vijeća žena svjetskih lidera, pozvala je predsjednicu hrvatske vlade Jadranku Kosor u članstvo u tom vijeću, priopćio je u srijedu vladin ured za odnose s javnošću. Halonen je u pismu čestitala premijerki na dosadašnjem radu i vodstvu i istaknula da su njezina 'karijera i služba primjer i inspiracija ženama kako bi preuzele svoje zasluženo mjesto s muškarcima na najvišim dužnostima'. Dodala je da su članice vijeća ponosne što je predsjednica vlade Kosor čelnica svoje zemlje.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Vijeće žena svjetskih lidera osnovale su 1996. tadašnja islandska predsjednica Vigdis Finnbogadottir i Laura Liswood, glavna tajnica vijeća. Cilj vijeća je potaknuti sadašnje i bivše predsjednice država, vlada i ministrice da sudjeluju u zajedničkim aktivnostima od ključne važnosti za žene. Vijeće osigurava platformu za žene čelnice na najvišim položajima kako bi mogle podijeliti zajednička iskustva i biti od pomoći jedna drugoj kao svjetski vođe. Vijeće s ponosom naglašava da su gotovo sve žene koje su u ovom trenutku predsjednice država ili vlada njihove članice, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene