Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje SDP-ove reakcije

Kosor: Ništa od prijevremenih izbora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor primila je u stranci glavnog tajnika Europske pučke stranke (EPP) Antonija Lopeza-Isturiza, a zajedno su poručili da u Hrvatskoj ne bi bilo mudro provesti prijevremene izbore.

'Socijalističkim strankama poručio bih da ne bi bilo pametno tražiti prijevremene izbore, jer su pučani većina u europskim institucijama u idućih pet godina', rekao je Lopez-Isturiz koji je uvjeren da će takvu 'jednadžbu' shvatiti i hrvatski građani. Vladu je pohvalio zbog reformskih poteza i borbe protiv korupcije, a kazao je i da EPP snažno podupire ulazak Hrvatske u EU što će, uvjeren je, ostvariti pod vodstvom HDZ-a. I Jadranka Kosor odbila je tumačenja da jučerašnja najava ukidanja dijela kriznog poreza znači da se HDZ priprema za izvanredne izbore. '2011. je godina izbora i, što se tiče HDZ-a i koalicije, to će tako i biti,' naglasila je Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 4. prosinca Slovenci na isti dan kao i Hrvati izlaze na izbore Slika nije dostupna Zahtjevi za prijevremene izbore Slovenski predsjednik pozvao stranke na suzdržanost

Ponovila je da bi prijevremeni izbori zaustavili procese vezane uz završetak pregovora s EU te da je to najvažniji razlog HDZ-ova protivljenja prijevremenim izborima. 'Ne razumijemo nikoga u Hrvatskoj tko to priželjkuje i tko pokušava Hrvatsku u to ugurati', rekla je Kosor, ističući da je završetak pregovora koncem 2010. i potpisivanjem pristupnog ugovora početkom 2011. 'cilj svih ciljeva'. Podsjetila je da je u više navrata najavljivala ukidanje jedne stope kriznog poreza, koje, tumači Kosor, pokazuje da Vlada ima program i plan za snaženje gospodarstva i izlazak iz krize.

Odbacila je tvrdnje iz SDP-a da je riječ o stihijskoj reakciji. 'Ne, odbijam to, reakcija je planirana i u nekoliko navrata najavljena' rekla je Kosor. Premijerka nije željela komentirati tvrdnje da je Europskoj komisiji obećan stečaj hrvatskih brodogradilišta, u slučaju neuspjeha drugog kruga privatizacije. 'Ne mogu i neću to komentirati dok traju konzultacije s EK', poručila je Kosor. Podsjetila je da je Vlada raspisala natječaj za privatizaciju koji je u tijeku. 'Naši ljudi, prije svega iz Ministarstva gospodarstva, čine sve da bi potencijalnim kupcima diljem svijeta objasnili koje su to mogućnosti i vjerujemo da će taj proces uspjeti, a ako to ne uspije, naravno da se Vlada i na to mora pripremiti', rekla je Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene