Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je kako izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o tome da će doći na subotnji susret s papom Benediktom XVI. u zagrebačkom HNK pokazuju jedan 'neprimjeren stav i aroganciju'.


Kosor najstrašnijim smatra to što Milanović svojim izjavama sve pokušava svaliti na teret nekom drugom, što, smatra Kosor, govori o politizaciji. Kosor je to izjavila danas nakon obilaska novootvorene tvornice Eurocable Groupa u Jakovlju pokraj Zaprešića, upitana za komentar Milanovićeve izjave da nitko iz njegove stranke nikada nije rekao kako on neće nazočiti susretu s papom Benediktom XVI. u zagrebačkom HNK te kako će se vrlo rado odazvati tom susretu.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović u Popovači Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače: "Tu sam prvi put došao na biciklu..." Komemoracija za 402 poginule djece tijekom Domovinskog rata - 1 Odana počast za 402 djece poginule u Domovinskom ratu: ''Jedan svećenik mi je rekao da vrijeme nosi svoje. Ne nosi. Sve je teže i teže"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pritom je, u povodu medijskih najava da neće nazočiti susretu s Papom, izjavio 'kako je uvjeren da Crkva s tom informacijom nema nikakve veze, a ovo drugo zna se'. 'To da će ipak doći trebao je reći jučer, odnosno onda kad su mediji počeli o tome govoriti. Radi se definitivno o činjenici da je pod pritiskom PR agencija, koje očito čupaju kosu zbog te njegove odluke, odlučio na njihov nagovor promijeniti odluku. Ostaje činjenica da se radi o jednom zaista neprimjerenom stavu i aroganciji, a najstrašnije u svemu tome je da svojim izjavama nakon svega pokušava to svaliti na teret nekom drugom, što govori o politizaciji. Nitko iz politike nije politizirao činjenicu da je odbio doći na susret s Papom, dapače svi smo bili zaprepašteni. Naprosto je činjenica da nitko to nije politizirao. Najbolje je da to komentiraju građanke i građani', kazala je Kosor.