Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka poručuje

Kosor: HEP još nije poslao zahtjev za poskupljenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) o poskupljenju struje još nije stigao u vladu, a kada i ako taj zahtjev dođe, vlada će voditi računa o prilikama u kojima živi većina hrvatskih građana, izjavila je u četvrtak u Bruxellesu hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

'Taj zahtjev još nije došao u vladu. Kada i ako dođe mi ćemo ga razmotriti, ali svakako vodeći računa o prilikama u kojima živi većina građana Republike Hrvatske', izjavila je Kosor, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke (EPP). Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomo Galić u utorak je izjavio da su prošli tjedan dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji

Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene