Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) o poskupljenju struje još nije stigao u vladu, a kada i ako taj zahtjev dođe, vlada će voditi računa o prilikama u kojima živi većina hrvatskih građana, izjavila je u četvrtak u Bruxellesu hrvatska premijerka Jadranka Kosor.


'Taj zahtjev još nije došao u vladu. Kada i ako dođe mi ćemo ga razmotriti, ali svakako vodeći računa o prilikama u kojima živi većina građana Republike Hrvatske', izjavila je Kosor, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke (EPP). Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomo Galić u utorak je izjavio da su prošli tjedan dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme" Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna"

Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto. (Hina)