Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) o poskupljenju struje još nije stigao u vladu, a kada i ako taj zahtjev dođe, vlada će voditi računa o prilikama u kojima živi većina hrvatskih građana, izjavila je u četvrtak u Bruxellesu hrvatska premijerka Jadranka Kosor.


'Taj zahtjev još nije došao u vladu. Kada i ako dođe mi ćemo ga razmotriti, ali svakako vodeći računa o prilikama u kojima živi većina građana Republike Hrvatske', izjavila je Kosor, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke (EPP). Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomo Galić u utorak je izjavio da su prošli tjedan dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem.

Vezani članci Električna energija, ilustracija Rastu računi za struju za dio poduzetnika, doznajemo do kada je moguće braniti cijenu za domaćinstva Računi, ilustracija Čeka li nas lančano poskupljenje? Rastu cijene struje u gospodarstvu, građani u strahu od većih računa: "Malo, malo pa to dižu"

Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto. (Hina)