Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od odjeće do zanata

Koprivnica se vratila u srednji vijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodimo vas u vrijeme bez automobila, gdje je životna škola bila mnogo važnija od čitanja i pisanja. Strahove su širili osvajači, a sigurnost ulijevali vitezovi i čvrste utvrde u blizini kojih se živjelo.

Glasni zvukovi topova odjekivali su Koprivnicom, koja se nakratko vratila u srednji vijek. Građani Koprivnice itekako su se potrudili prikazati kako se živjelo u srednjem vijeku - od odjeće do zanata. Moglo se vidjeti kako žene nekada praloe, kuhale, plele... Najveću pozornost privukli su hrabri vitezovi. Teškim mačevima nisu mogle odoljeti ni djevojke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud" Razbojništvo u ljekarni - 1 razbojništvo u Koprivnici "Mladić je krenuo u ljekarnu i vidio kroz staklo muškarce s pištoljima": Policija noćas uhitila razbojnike

'Neki mogu težiti 1,5 do 2 kg što se tiče jednoručnih mačeva. A oni ogromni, veliki, oni teže do 3,5 kg', rekao je Ratimir Grobnički, vitez reda Sv. Vida.

I najmlađi su imali razloga za uživanje. Većina se igrala u srednjovjekovnom vrtiću. Svaki korak pomno su pratili kraljica i kralj, koji su od građana dobili mnoštvo poklona. Loše vrijeme nije utjecalo na broj posjetitelja. Dašak srednjeg vijeka svi zainteresitrani mogu osjetiti iduća dva dana, kada će moći prisustvovati velikoj atrakciji, viteškom napadu na bedeme Grada. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene