Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi Glavnog odbora SDP-a, izabrani na prošlotjednoj konvenciji stranke, okupili su se na konstituirajućoj sjednici toga tijela.


Glavni odbor SDP-a u subotu je na konstituirajućoj sjednici za svoju predsjednicu izabrao Romanu Jerković. Za potpredsjednike Glavnog odbora SDP-a izabrani su Domagoj Hajduković i Željko Kolar.

Vezani članci Milorad Dodik i Zoran Milanović - 3 Dodik otkrio detalje sastanka s Milanovićem: "Razgovarali smo tri sata..." Zoran Milanović Milanović ima novi prijedlog: "Morat ćemo provjeravati i razinu antitijela"

Jerković je, nakon sjednice u središnjici stranke rekla kako se SDP, nakon provedenih unutarstranačkih izbora, okreće temama važnima za građane te kako će se pripremati za ponovno preuzimanje vlasti u državi. "Dočekat ćemo taj trenutak spremni", poručila je Jerković.

Na sjednici su izabrana i druga tijela nužna za funkcioniranje stranke. Izabrana je Statutarna komisija na čelu s Gorenkom Bulj, za glavnog tajnika potvrđen je Igor Dragovan, a za poslovnog direktora SDP-a Dinko Suton.
 

 

Sjednica je započela u 10:30 sati, a biti  će zatvorena za javnost. Po njezinu završetku, predsjednik SDP-a Zoran Milanović dat će izjave novinarima.

Prije početka sjednice, bivši ministar znanosti, Željko Jovanović kazao je kako je SDP spreman da se što prije ponovno vrati na vlast, a kako je kazao smanjeni deficit samo je jedan od pokazatelja da su, kada su bili na vlasti, dobro radili svoj posao.

Kao gost sjednice, ministar financija Milanovićeve vlade, Boris Lalovac kazao je kako se SDP trudi biti dostojna oporba, te da očekuju odgovor na interpelaciju od strane Vlade. Dodao je i kako su, ukoliko dođe do toga, spremni za nove izbore.

Okupimo se u pripremi za povratak na vlast

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je u subotu članove Glavnog odbora stranke na konstituirajućoj sjednici tog tijela da se okupe i krenu u pripremu za povratak SDP-a na vlast.

"Izbori su iza nas, okupimo se i idemo u pripreme za povratak na vlast", kazao je Milanović, a njegove riječi stranka je objavila na Twitteru.

'STOP'

U subotu je Forum mladih SDP-a pokrenuo potpisivanje peticije za smanjenje cijena dopunskog zdravstvenog siguranja.

Kako na pominju, cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja od 70 kuna osigurava cjelovitu zdravstvenu zaštitu dostupnu svima, a povećanje od 19 kuna koje je najavila Vlada, pogodit će socijalno najugroženije građane, dok će mnogi prijeći privatnim osiguravateljima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju