Zgrada Agrokora (Foto: Dnevnik.hr)
Zgrada Agrokora (Foto: Dnevnik.hr)

Veliki dobavljači Agrokora obraćaju se javnosti sa svojim stavovima oko novonastale situacije u Agrokoru.


Ivan Škorić, potpredsjednik HGK, je rekao da veliki dobavljači podržavaju lex Agrokor jer je tim zakonom spriječen stampedo koji bi nastao da je otvoren stečaj.

"Znamo da su podmireni svi mikro dobavljači i OPG-ovi, 32 posto dugova, a osam posto će biti plaćeno u ožujku. Lanac opskrbe u Agrokoru nikad nije prestao i plaćanje je bilo odmah. Znači, dosad je ipak nešto bilo napravljeno. Molimo sve da prestanu politizirati s nama, mi to ne želimo, nismo za politiku. Želimo da nas se uključi u restrukturiranje", rekao je Škorić.

Novinare je zanimalo namjerava li Atlantic grupa ući u vlasničku strukturu Agrokora, no Ivan Mišetić, generalni tajnik Atlantic grupe, kaže da oni nikad nisu skrivali svoje ambicije kad su akvizicije u pitanju, ali da je o ovome preuranjeno govoriti. "Koliko razumijem, za sada još ništa nije na prodaju", rekao je Mišetić.

Uobičajene odredbe ugovora

Marica Vidaković, predstavnica velikih dobavljača, danas je već odgovarala na novinarska pitanja o detaljima ugovora s kreditorima Agrokora. Vidaković je rekla da je ponosna što su uspjeli sačuvati zdravo tkivo gospodarstva i selo.

"Gotovo nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti naplatiti toliko u travnju ove godine. Nismo nikad zadovoljni jer želimo sve svoje novce", rekla je Vidaković, dodajući da je spomenute ugovore analizirala s ostalim vjerovnicima i pravnicima te su zaključili da su odredbe tih ugovora uobičajene kad je riječ o tako velikim financijskim angažmanima.