Zgrada Agrokora (Foto: Dnevnik.hr)
Zgrada Agrokora (Foto: Dnevnik.hr)

Veliki dobavljači Agrokora obraćaju se javnosti sa svojim stavovima oko novonastale situacije u Agrokoru.


Ivan Škorić, potpredsjednik HGK, je rekao da veliki dobavljači podržavaju lex Agrokor jer je tim zakonom spriječen stampedo koji bi nastao da je otvoren stečaj.

Vezani članci S okruglog stola HGK-a o zapošljavanju (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Tražite posao? Raspisan je natječaj za čelnika jedne od najutjecajnijih institucija u Hrvatskoj Tomislav Popović i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Dodijeljene Zlatne kune HGK-a: Najbolja velika hrvatska tvrtka rovinjska Maistra, posebno priznanje Mati Rimcu

"Znamo da su podmireni svi mikro dobavljači i OPG-ovi, 32 posto dugova, a osam posto će biti plaćeno u ožujku. Lanac opskrbe u Agrokoru nikad nije prestao i plaćanje je bilo odmah. Znači, dosad je ipak nešto bilo napravljeno. Molimo sve da prestanu politizirati s nama, mi to ne želimo, nismo za politiku. Želimo da nas se uključi u restrukturiranje", rekao je Škorić.

Novinare je zanimalo namjerava li Atlantic grupa ući u vlasničku strukturu Agrokora, no Ivan Mišetić, generalni tajnik Atlantic grupe, kaže da oni nikad nisu skrivali svoje ambicije kad su akvizicije u pitanju, ali da je o ovome preuranjeno govoriti. "Koliko razumijem, za sada još ništa nije na prodaju", rekao je Mišetić.

Uobičajene odredbe ugovora

Marica Vidaković, predstavnica velikih dobavljača, danas je već odgovarala na novinarska pitanja o detaljima ugovora s kreditorima Agrokora. Vidaković je rekla da je ponosna što su uspjeli sačuvati zdravo tkivo gospodarstva i selo.

"Gotovo nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti naplatiti toliko u travnju ove godine. Nismo nikad zadovoljni jer želimo sve svoje novce", rekla je Vidaković, dodajući da je spomenute ugovore analizirala s ostalim vjerovnicima i pravnicima te su zaključili da su odredbe tih ugovora uobičajene kad je riječ o tako velikim financijskim angažmanima.