Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao u jamu

Komiža: Starac preminuo čekajući helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komižanin Mate Mardešić (83) je preminuo u noći s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je za njim zbog nestanka bila organizirana potraga po Komiži i okolnim mjestima.

Starac je nađen u nedjelju oko 17.15 sati u jami dubokoj oko 5 do 6 metara u masliniku u blizini Komiže, predio Kamenice.

Pročitajte i ovo Velimir Mratinić s ovcama Želi širu javnu raspravu Obrat u Komiži: Gradonačelnica predlaže poništenje odluke o zabrani domaćih životinja u naselju Darko Mladineo s kozama "To je sabotaža" Kamo s kokošima, ovcama i kozama iz Komiže? Građani se pobunili protiv odluke općine, potpisuje se i peticija

Njegov nestanak je u nedjelju prijavi 64-godišnji sin Pavao mardešić nakon što se nije vratio kući, pipe Jutarnji list. U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je ukupno 30 osoba: 9 pripadnika HGSS Split, 15 pripadnika DVD Komiža, policijski djelatnik i mještani.

Pretpostavlja se da je nesretni Mardešić upao u jamu nakon što je doživio moždani udar. kako je prilikom pronalaska bio u vrlo teškom stanju, Županijski centar 11 je primio zahtjev za hitan helikopterski prijevoz pacijenta za KBC Split, no helikopter nije mogao poletsjeti zbog jakog juga. Let je bio dogovoren za jutarnje sate, no Mardešić je izdahnuo tijekom noći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene