Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komižanin Mate Mardešić (83) je preminuo u noći s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je za njim zbog nestanka bila organizirana potraga po Komiži i okolnim mjestima.


Starac je nađen u nedjelju oko 17.15 sati u jami dubokoj oko 5 do 6 metara u masliniku u blizini Komiže, predio Kamenice.

Vezani članci Komiški vatrogasci pomogli osobama s invaliditetom da se popnu na vrh brda - 3 Kakvi heroji! Komiški vatrogasci osobe s invaliditetom nosili na vrh Visa da i one uživaju u zalasku sunca Slika nije dostupna Više Komižana danas živi u Kaliforniji nego na svom otoku

Njegov nestanak je u nedjelju prijavi 64-godišnji sin Pavao mardešić nakon što se nije vratio kući, pipe Jutarnji list. U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je ukupno 30 osoba: 9 pripadnika HGSS Split, 15 pripadnika DVD Komiža, policijski djelatnik i mještani.

Pretpostavlja se da je nesretni Mardešić upao u jamu nakon što je doživio moždani udar. kako je prilikom pronalaska bio u vrlo teškom stanju, Županijski centar 11 je primio zahtjev za hitan helikopterski prijevoz pacijenta za KBC Split, no helikopter nije mogao poletsjeti zbog jakog juga. Let je bio dogovoren za jutarnje sate, no Mardešić je izdahnuo tijekom noći.