Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina rekao je u nedjelju u Vinkovcima da treba promijeniti Statut stranke rado bolje komunikacije s bazom što će, poručio je, vratiti SDP onima koji su ga stvorili.


"Smatram da SDP treba promjene, da stranka može i mora biti bolja kako bi mogla okupiti veće povjerenje građana Hrvatske te ponovno preuzela odgovornost za Hrvatsku", rekao je Zlatko Komadina, koji je vinkovačkim SDP-ovcima došao predstaviti svoj Program boljeg SDP-a.

Vezani članci Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Slika nije dostupna TKO JE BOLJI? Analizirali smo izborni program Milanovića i Komadine

Zato se trebamo okupljati i čuti jedni druge, rekao je Komadina, istaknuvši da je za to potrebno promijeniti stranački Statut čime bi se olakšala komunikacija sa stranačkom bazom. Time bi se i vratio SDP onima koji su ga stvorili, a to su samo članovi, kazao je.

Komadina je u izjavi novinarima naglasio da je SDP u proteklom razdoblju izgubio dobar dio viđenih i manje viđenih članova, neki su od njih osnovali i druge stranke ljevice poput Ive Josipovića i Mirele Holy i pitanje je, kazao je, bi li s tim ljudima bili jači ili slabiji.

"Neke smo ogranke organizirali, neke raspuštali, a sve skupa malo smo se zanijeli u žaru tih naših demokratskih iskoraka, koji nekako dođu u svoju suprotnost. Moja je misija: SDP smo svi mi. SDP ne može biti jedan čovjek pa bio to i predsjednik", rekao je Komadina dodavši da stranka mora demokratizirati sebe kako bi mogla demokratizirati društvo, a on se zalaže i za demokratizaciju SDP-a i za njegovu decentralizaciju.

Komentirao je i povratak bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe u članstvo SDP-a. "Sabo je platio dug državi i u ratu i u miru", rekao je i pozdravio njegov povratak u redove vukovarskoga SDP-a, koji je Sabu primio u članstvo na njegovu zamolbu.

Komadina se susreo u nedjelju sa članovima stranke i u Vukovaru i Županji. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju