Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komadina najavio kandidaturu za potpredsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinare najavio svoju kandidaturu za još jedan mandat potpredsjednika stranke na predstojećoj stranačkoj konvenciji.

Komadina je rekao da se odlučio javno najaviti svoju potpredsjedničku kandidaturu kako bi prekinuo medijska nagađanja o navodnoj kandidaturi za predsjednika SDP-a.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama

Također je najavio kandidiranje za još jedan mandat
primorsko-goranskog župana na idućim izborima.

Obrazlažući zašto se neće kandidirati za predsjednika SDP-a, Komadina je rekao kako njemu "nije malo biti potpredsjednik stranke i župan". Svaka realna kampanja za neku poziciju mora biti optimalan spoj osobnih očekivanja i okolnosti, kazao je.

Odgovarajući na upit o mogućem formiranju predsjedništva SDP-a, Komadina je rekao kako se zalaže za jačanje unutarstranačke demokracije i jačanje procesa odlučivanja, jer "više ljudi više zna".

Izrazio je očekivanje da će za mjesto predsjednika SDP-a biti više kandidata.

Na pitanje o mogućem negativnom utjecaju na međusobne odnose kandidature riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela za potpredsjednika stranke, Komadina je izjavio kako čestita Obersnelu ako se odluči kandidirati te je izrazio zadovoljstvo što svojim primjerom potiče stranačke kolege da aktivnije sudjeluju u vođenju stranke na državnoj razini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene