Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ruža Hrvatska"

Na društvenim mrežama prate je stotine tisuća ljudi, popularnost joj samo raste: "Predsjednica za sva vremena. Naša Velika Gospa"

Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Facebook profil Kolinde Grabar-Kitarović Galerija 1/4 >>
Dvije i pol godine je bivša predsjednica, a popularnost Kolindi Grabar-Kitarović samo raste. Na društvenim mrežama je prate stotine tisuća simpatizera, a nijedna objava ne prolazi nezapaženo.

Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović istražila je kako je Kolinda Grabar-Kitarović dobila pravu vojsku obožavatelja

Hod po Pelješkom mostu u večeri otvorenja pa fotografija s mosta, Kolindi Grabar-Kitarović donijeli su desetke tisuće lajkova na društvenim mrežama. Dodatne simpatije i oduševljene komentare dobila je fotografijama na brodu u kraćim hlačama. Tisuće njih.

"Predsjednice najbolja, jedna jedina, vratite nam se", "Ruža Hrvatska", "Predsjednica za sva vremena. Naša Velika Gospa", "Gdje je prava Kolinda? Što ste joj napravili?", stoji u komentarima objave.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović opušteno izdanje Osvanula fotografija Kolinde Grabar-Kitarović u kratkim hlačama, svi komentiraju njezine noge

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 3 "Ruža Hrvatska" Kolinda okinula selfie za fanove, njezina nikad vitkija linija i mladolik izgled zasjenili su čak i neke druge ljepote!

Tolika popularnost ne iznenađuje komunikacijskog stručnjaka Petra Tantu, s obzirom na velik broj pratitelja tijekom mandata. Sad u objavama izbjegava politiku.

"Možemo vidjeti hrvatsku zastavu, možemo vidjeti gospođu Grabar Kitarović na odmoru kako se slikala itd., ali možemo je vidjeti u nekakvim opuštenim pozama. Recimo slika koja je izašla s Peljškog mosta je svakako jedna slika koja odiše mirnoćom i zenom, a nikakvim opterećenim političkim porukama. Napokon smo spojili Hrvatsku ili tako dalje, nešto što bi ona vjerojatno rekla da je još uvijek na vlasti", rekao je za Dnevnik Nove TV komunikacijski stručnjak Petar Tanta.

I mediji su joj, čini se, naklonjeniji.

"Zašto je tome tako? Zato jer kad obnašate neku dužnost, pogotovo kad obnašate dužnost predsjednice Republike Hrvatske ne možete se baš slikati na način da sjedite na mostu ili u kratkim hlačama na brodu i tako dalje", pojasnio je Tanta.

Bivša predsjednica može se vidjeti i na različitim forumima i predavanjima. Članica je Međunarodnog olimpijskog odbora, spominjala se i kao favoritkinja za novu šeficu NATO-a.

"Obrazovanost, etičnost, radne navike, znanje, iskustvo - i sve one stvari za koje se i mi ovdje danas zalažemo - moraju biti glavni razlog temeljem kojeg će se odabrati nekoga za tu poziciju", kazala je Gabar-Kitarović 5. svibnja 2022. godine.

Potporu državnog vrha je dobila.

"Prije svega bi bilo korisno za Hrvatsku. Mislim, mi jesmo saveznici, ali ipak nam je naš interes prvi. Možda je čak prekvalificirana", izjavio je aktualni predsjednik Zoran Milanović 16. srpnja 2021. godine.

"Bilo bi to super. Ja bih ju odmah podržao. Bilo bi mi jako drago", rekao je premijer Andrej Plenković 16. srpnja 2021. godine.

Za političke ambicije popularnost na društvenim mrežama ne može joj biti minus.

"Ona dobro komunicira, kvalitetno komunicira i šalje jednu poruku, tu sam, i dalje komuniciram s vama, a što će biti sutra, vidjet ćemo", zaključio je Tanta.

U takvoj komunikaciji je, kaže, spretnija i od prethodnika ali i od - nasljednika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene