Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to nije sve

PREDSJEDNICA SELI U VUKOVAR 'Njezini postupci bi bili baš prava ilustracija populizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ljeta u Splitu, predsjednica će dio radne jeseni provesti u Vukovaru i Puli.

Nakon što je tijekom ljeta ured privremeno preselila u Split, dio radne jeseni predsjednica će također provesti izvan Pantovčaka. I to u Vukovaru i Puli. Zastava predsjednice države u Puli će se vijoriti od 14. rujna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radni posjet Predsjednica putuje u SAD Slika nije dostupna Grabar Kitarović: 'Ured u Puli prilog je decentralizaciji'

'Meni je sasvim svejedno, nije u pitanju da predsjednik dođe ovdje, nego treba poboljšat sve što treba, ima puno nedostataka', rekao nam je Mario Mihovil iz Pule.

'Dobro je da ode među narod malo, da vidi ljude, da sazna probleme stvarne, a ne preko deset posrednika', kaže Giula Erdeši.

A to je u Splitu, otvarajući ured, i napomenula - obići će cijelu zemlju.

Sinčić pisao Grabar Kitarović: 'Krivo je shvatila svoju ulogu'

'Uslijedit će naravno i drugi krajevi Hrvatske, kako uz obalu, tako i u Gorskom Kotaru, zlatnoj Slavoniji, Hrvatskom zagorju, Međimurju', poručila je predsjednica početkom kolovoza.

Privremeni ured, Kolinda Grabar Kitarović trebala bi, kako doznajemo, imati u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Susrest će se građanima, gospodarstvenicima, obrtnicima, održavati sastanke.

'Kao prvo imam priliku iskazati im poštovanje, a drugo ipak čujem o njihovim problemima, kako ide posao..', objasnila je u kolovozu.

Premijer pohvalio predsjednicu

Svoj posao nakon Istre, Grabar Kitarović obavljat će u Vukovaru. I to zadnji tjedan u listopadu. Detalji tog posjeta, još se dorađuju pa nije poznato ni gdje će ured biti smješten.

Imidž kakav je njegovala u kampanji

Stručnjakinja za komunikaciju Anita Jeličić kaže kako Grabar Kitarović nastavlja graditi imidž kakav je njegovala u kampanji.

'Predsjednica ostaje pri onome što je obećavala, da će se boriti za malog čovjeka, a svi njezini ribolovi, farbanje stanova i ostale akcije su sve u stilu toga, i ona tako gradi svoj imidž', kaže Jeličić. A taj imidž se, dodaje stručnjakinja, može karakterizirati i kao populizam.

'Ti njezini postupci bi bili baš prava ilustracija populizma', rekla nam je Jeličić.

U seljenju ureda po Hrvatskoj, pazi se, kažu u uredu predsjednice, i na troškove.

Trošak ureda u Splitu bio je 4.500 kuna, no iz Ureda predsjednice nisu obrazložili na što se točno taj trošak i odnosio. Tijekom boravka u Splitu, obišla je 14 mjesta i susrela nekoliko tisuća građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene