Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na optužbe SDP-ovog Nenada Stazića danas je odgovorila i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.


HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović odbacila je u petak prozivke SDP-ovca Nenada Stazića da ima čvrste veze s "koruptivnom skupinom - HDZ-om", istaknuvši da je iz vlade Ive Sanadera otišla početkom 2008., a da je Stazić kao "čovjek koji je za sedam kuna ljetovao na Brijunima, posljednja osoba koja bi mogla govoriti o korupciji i iskorištavanju države u te svrhe".

Vezani članci Slika nije dostupna Građanima stižu neprimjerene poruke: Josipovićev stožer zbog njih prozvao HDZ! Slika nije dostupna 'Sve možemo večeras očekivati i miran razgovor i žustru raspravu'

"Iz Vlade gospodina Sanadera otišla sam u siječnju 2008. i svi vrlo dobro znaju kakav je bio moj status tada. Radila sam svoj posao jako dobro, ponosna sam na svoje rezultate", izjavila je Grabar Kitarović novinarima u Bjelovaru.

Stazić je iz SDP-ove središnjice pozvao građane da iziđu na drugi krug predsjedničkih izbora 11. siječnja i glasuju "protiv koruptivne skupine - HDZ-a", optuživši HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović za duboke i čvrste veze s "lopovskom skupinom i pljačkaškom grupacijom".

Upitana osjeća li se odgovornom s obzirom da je Sanadrov tim oštetio Hrvatsku, Grabar Kitarović je odgovorila kako nema kolektivne odgovornosti. "Postoji samo individualna odgovornost, krvinja se ne može kolektivizirati. Bila sam ministrica u Vladi, ponosna sam na svoje rezultate. Mininistarstvo vanjskih poslova nije imalo ni jedan posao s Fimi medijom", poručila je.

Stazić žestoko 'opalio' po HDZ-u i Grabar-Kitarović

Skandaloznom je ocijenila Vladinu odluku o izboru pet tvrtki s kojima će pregovarati o koncesijskim ugovorima za istraživanje i eksploataciju plina i nafte u hrvatskom jadranskom podmorju. Ustvrdila je kako, navodno, postoji nekakav papir na pet stranica o tome, ali bez evaluacije zaštite okoliša i bez jasnih kriterija kako će se i kome ta prava dodjeljivati.

"To se tako ne može provoditi i Vlada upravo ovakvim izjavama poput Stazićeve pokriva svoje makinacije. I oni imaju isto svoje kosture koji će početi izlaziti iz ormara. Na ovaj način eksplatacija Jadrana ne, ne i ne. Neće se 90 posto hrvatskog bogatstva na takav način nekome davati na eksplataciju", naglasila je Grabar Kitarović.

Nužnim smatra izradu studije utjecaja i zaštitu Jadrana. "Ako postoje dokazi da ima plina i nafte, oni su bitni za energetsku neovisnost zemlje, međutim zaštita Jadrana dolazi na prvo mjesto i jasni kriteriji po kojima će se raditi istraživanja i eksploatacija", kazala je.

Upitana za komentar poruka iz SDP-a da kao predsjednička kandidatkinja treba poslužiti HDZ-u za povratak na vlast, odgovorila je: "Kandidiram se za predsjednicu, vrlo sam čvrsta u tome, mislim da sam osoba koja je pokazala svoj stav. Da, članica sam HDZ-a, ali kao predsjednica Hrvatske bit ću predsjednica svih građana". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook