Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća tema

Kolinda Grabar-Kitarović o spomen-ploči u Jasenovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar-Kitarović u Dubrovniku je, komentirajući spornu spomen-ploču u Jasenovcu, rekla da se ne može mijenjati u rad lokalne samouprave.

Spomen-ploču s pozdravom "Za dom spremni" nedaleko bivšeg ustaškog koncentracijskog logora u Jasenovcu u Dubrovniku je komentirala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Jasenovac Policija ga presrela MUP o srpskom ministru koji je pokušao otići u Jasenovac: "Posjet nije mogao biti odobren" Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila''

''Apsolutno se ne mogu miješati u rad lokalne samouprave. To treba riješiti cjelovito jer poznata su moja stajališta što se tiče bilo kakvih obilježja bilo kakvih totalitarizama, dakle od komunizma preko fašizma i svega ostaloga'', rekla je u Dubrovniku predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

''To očito treba i regulatorno riješiti. To treba cjelovito riješiti. Vi znate moj stav o tom pozdravu međutim ukoliko to pravilnici koje je odobrila Račanova vlada dopuštaju onda očito treba to malo šire riješiti'', rekla je predsjednica.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene