Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno jugo u Dalmaciji

Kolaps trajektnog prometa, nestanci struje, ruše se stabla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog olujnog juga u kolapsu je trajektni promet na srednjem i južnom Jadranu. Tek povremena isplovljavanja prema dubrovačkim, splitskim, šibenskim i zadarskim otocima, odvijaju se prema procjeni kapetana i to između naleta juga, koje na mahove udara i više od 100 kilometara na sat.

Velike glavoblje imali su na sajmu nautike u Splitu. Srećom na multimilijunskim plovilima privezanim uz Rivu nije zabilježena nikakva šteta.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Katamarani ne plove, a lako se doznaje kod dežurnog prometnika u Lučkoj kapetaniji, nema dojava o eventualnim brodskim havarijama. 'Zbog juga i otežanog pristajanja došlo je do poremećaja u brodskom prometu', rekao je dežurni prometnik.

Vatrogasci su danas intervenirali četiri puta zbog stabala koje je oborio vjetar. 'Tri su stabla pala u Šibeniku, a jedno u Rogoznici', rekli su u dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku.

'Povremeno dolazi do manjih poteškoća u opskrbi električnom energijom, a upravo je u tijeku ponovno spajanje u električnu mrežu dva zaseoka na Miljevačkom platou kod Drniša i dijela područja Žaborića kod Šibenika', izvijestili su iz centra 112.

Jako jugo na šibenskom području ipak nije, kažu u šibenskom centru Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pričinio značajnije štete.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene