Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog olujnog juga u kolapsu je trajektni promet na srednjem i južnom Jadranu. Tek povremena isplovljavanja prema dubrovačkim, splitskim, šibenskim i zadarskim otocima, odvijaju se prema procjeni kapetana i to između naleta juga, koje na mahove udara i više od 100 kilometara na sat.


Velike glavoblje imali su na sajmu nautike u Splitu. Srećom na multimilijunskim plovilima privezanim uz Rivu nije zabilježena nikakva šteta.

Vezani članci Poplava u Omišu Razina mora gotovo ekstremna: Zbog poplava zatvorene brojne ceste po Hrvatskoj Grmljavina u Zagrebu (Davor Puklavec/PIXSELL) Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

Katamarani ne plove, a lako se doznaje kod dežurnog prometnika u Lučkoj kapetaniji, nema dojava o eventualnim brodskim havarijama. 'Zbog juga i otežanog pristajanja došlo je do poremećaja u brodskom prometu', rekao je dežurni prometnik.

Vatrogasci su danas intervenirali četiri puta zbog stabala koje je oborio vjetar. 'Tri su stabla pala u Šibeniku, a jedno u Rogoznici', rekli su u dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku.

'Povremeno dolazi do manjih poteškoća u opskrbi električnom energijom, a upravo je u tijeku ponovno spajanje u električnu mrežu dva zaseoka na Miljevačkom platou kod Drniša i dijela područja Žaborića kod Šibenika', izvijestili su iz centra 112.

Jako jugo na šibenskom području ipak nije, kažu u šibenskom centru Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pričinio značajnije štete.