Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o životnom partnerstvu

Koenig i Sumrak: 'Rado bi sklopile životno partnerstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se tek danas Zakon o životnom partnerstvu našao na prvom čitanju u Saboru, već su 'pale' prve ponude. Saborske zastupnice Sonja Koenig i Đurđica Sumrak izjavile da bi kao heteroseksualke rado sklopile životno partnerstvo.

Zakon o životnom partnerstvu, koji u Saboru danas prolazi prvo čitanje, kako se čini već daje prve rezultate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optuiživanje oporbe Grubišić: U sabornici sjede mnogi duhovni invalidi Slika nije dostupna Elektroničke iskaznice samo evidencija Ako i ne dolaze u Sabor, nema sankcija za zastupnika

Tako bi se moglo zaključiti iz istupa HNS-ove Sonje Koenig i HDZ-ove Đurđice Sumrak, koje su izjavile da bi kao heteroseksualke rado sklopile životno partnerstvo, kad bi zakon to omogućavao i njima, a ne samo homoseksualcima.

Darko Milinović: Dijete je zapanjeno! Tko je mama, a tko tata - Šime ili Nenad?

'Ljubav je ljubav, bez obzira vole li se Željko i Josip, Sonja i Đurđica ili Sonja i Zvonko. Ali, u našoj zemlji Sonja ne može naslijediti Đurđičin stan, iako su cijeli život provele zajedno, dijeleći i dobro i zlo. U slučaju Đurđičine bolesti, ne može uzeti bolovanje ili odlučiti o njezinoj terapiji, a da ne govorimo o cijelom nizu mirovinskih prava', kazala je Koenig, pogledavši pritom prema mjestu na kojem sjedi Đurđica Sumrak.

Založila se da se sklapanje životnog partnerstva omogući svima, bez obzira na seksualnu orjentaciju.

Oporba kritizirala Vladu: Revizija Zakona o radu je nužna!

'Da se moj sin oženi i ostavi me i vas ostavi vaše dijete, zašto ne? Pa mi ćemo se jedna za drugu brinuti, ali to ne znači da smo istospolne, to ne znači ništa drugo', odgovorila joj je Sumrak.

S tim je suglasna i Koenig. 'Da, kolegice Đurđice, stvarno, ako bih voljela da se netko brine za mene, to ste svakako vi', poručila je HDZ-ovoj zastupnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene