Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija HSLS-HSS održala je u hotelu Alkar konferenciju za novinare pod nazivom 'Politički centar - protiv bipolarizacije Hrvatske' na kojoj su predstavljeni kandidati za 9. izbornu jedinicu.


Potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić, nositelj liste, naglasio je da lista izborom kandidata geografski pokriva sva područja u 9. izbornoj jedinici. Na državnoj razini koalicija očekuje podršku 12 posto birača te da nakon izbora bude treća politička snaga u Hrvatskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu Slika nije dostupna 'Nismo uvjeravali Mesića da mandat treba dati Sanaderu'

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić istaknula je kako se kandidati s njihove liste neće boriti za 'fotelje'.

'Očekujemo da će ljudi prepoznati program koji nudimo jer želimo da se birači odrede prema programima a ne ljudima, niti prema reklamnim porukama kojima su ovih dana obasuti', rekla je Adlešić.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić ustvrdio je da koalicija govori o problemima koje nitko ne spominje, kao što je loš standard građana. Friščić je najavio da će se HSLS i HSS u Saboru zalagati za minimalnu mirovinu od 1.500 kuna.

'Škrinja je otvorena i iz nje se prodaje nacionalno blago, a to treba zaustaviti', rekao je Friščić te dodao kako koalicija nije
euroskeptična niti protiv ulaska Hrvatske u NATO, ali traži
raspisivanje referenduma o tome.

Peti kandidat na listi, predsjednik HSLS-a Sinja i zamjenik sinjskog gradonačelnika Snježan Šentija pozvao je birače da daju svoj glas koalicijskoj listi jer dvije najjače stranke nisu na svojim listama istaknule kandidate iz Sinja.

'Može se dogoditi da Cetinski kraj, u kojem živi preko 50.000 ljudi, po prvi puta bude bez svojeg predstavnika u Hrvatskom saboru, zato dajte svoj glas našoj listi, a mi ćemo znati zastupati vaše interese', poručio je Šentija.