Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregovori u tijeku

Pao dogovor na desnici: "Postigli smo sporazum i s Hrvatskim suverenistima, do kraja tjedna još jedan, nadam se i dva"

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro postigao je sporazum s Hrvatskim blokom i Hrvatskim suverenistima, a najavio je još nekoliko sporazuma do kraja tjedna. Hoće li među njima biti i onaj s Ivanom Penavom, nije htio otkriti.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i supredsjednik Hrvatskih suverenista, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a, održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen njihov zajednički izlazak na parlamentarne izbore. 

Pročitajte i ovo Josip Dabro i Petra Buljan Imaju pregovarački tim Dabro iz Domovinskog pokreta otkrio s kime neće voditi razgovore o sastavljanju Vlade: "Oni ne mogu s nama, nećemo izdati birače" Miroslav Škoro Osvojili 16 mandata Škoro: "Jako sam iznenađen rezultatom HDZ-a, nema osobe koju nisu iznenadile izlazne ankete. Treba bolje regulirati njihov rad"

"S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo nakon sporazuma s Blokom za Hrvatsku postigli i sporazum s Hrvatskim suverenistima o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Neizmjerno smo zadovoljni time. Postoji želja da se pridruže svi koji žele promjenu Hrvatskoj", rekao je Škoro. 

Zekanović je rekao da će Suverenisti biti alternativa koju Hrvati već dugo traže. 

Njihova će opcija biti alternativa lijevim i desnim elitama, najavio je Pavliček. "Prvi put hrvatski će građani nakon dugo godina moći glasati za nekoga, a ne protiv", kaže Pavliček.

Još dva ili tri sporazuma

Škoro je najavio još jedan sporazum do kraja tjedna. "Nadam se i dva, ako ne i tri. Nisam pritom mislio na Most", kaže Škoro, ne želeći otkriti o kakvim se sporazumima radi. "Pregovori su u tijeku, nije dobro da otkrivam detalje", kaže Škoro, odgovarajući na pitanje je li među tim sporazumima i onaj s Ivanom Penavom

Miroslav Škoro i Hrvoje Zekanović Škoro predstavlja koaliciju Foto: DNEVNIK.hr

"On mora razriješiti svoj formalno-pravni status u HDZ-u. Dok se to ne dogodi, ne mogu ništa govoriti", rekao je Škoro. Dodao je da je otvoren i za Brunu Esih i Tomislava Karamarka. "Otvoreni smo za sve kojima je dosta žetončića i briselskih interesa", kaže Škoro.

 Na pitanje o mogućnosti koalicije s HDZ-a, Škoro kaže da "ne bi tako daleko spekulirao". Slično je odgovorio i na pitanje o suradnji sa SDP-om. 

Dovoljno mjesta na listama

"Dogovorili smo se tako da su svi zadovoljni. Kada budemo formirali koaliciju do kraja, onda ćemo pokazati tko je na kojem mjestu na listama. Uvjeren sam da su kolege zadovoljne, ali smo ostavili prostora na listama za sve koji nam se žele priključiti", rekao je Škoro. 

Na pitanja o Željku Pervanu i Vedranu Mlikoti na izbornim listama, Škoro je rekao da bi mu bila čast da oni ostave svoje poslove i da se bave politikom, ali da su nažalost političari u Hrvatskoj od politike napravili kaljužu. "Bio bih ponosan da se oni uključe u politiku, međutim radilo bi se o puno odricanja i situacija zbog kojih bi bili dočekani na nož", rekao je Škoro. 

Nije htio odgovoriti na pitanje koje mjesto očekuje u slučaju da dobro prođu na izborima, bi li ga zadovoljilo mjesto u Vladi ili Saboru. 

"Bih li postupio kao Milanović? Ni za Boga"

"Ja sam se za to borio i kao pjevač i skladatelj i poduzetnik. Što se mene tiče, nije mi to primarno. I kad sam bio u Saboru, nisam uzeo svoju plaću. Nije mi primarna plaća i pozicija, nego da možemo stvoriti sustav u kojem, primjerice, netko ne mora plaćati članarinu HGK-u ako neće", rekao je Škoro. 

Kartu velike Mađarske, koju svako toliko objavljuje mađarski premijer Viktor Orban, Škoro nije htio posebno komentirati. Rekao je tek da bi to ministar vanjskih poslova mogao riješiti jednim pozivom, da više znamo na čemu smo. Veći problem od toga, naveo je, jesu zločini komunističkog režima.

Novinare je zanimalo i bi li u Okučanima postupio kao predsjednik Zoran Milanović. "Ni za Boga. Ja bih ostao tamo, naravno. Ne bih zakonom zabranio insignije HOS-a. One su oznake legitimne hrvatske postrojbe", rekao je Škoro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene