Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recesija pogađa samo neke

Knin nema za dječje darove, ali ima za povećanje plaće gradonačelnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac, gradonačelnica Knina odlučila je ukinuti tradiciju darivanja djece za Svetog Nikolu, ali istovremeno i drastično povećati svoju plaću.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Dogovor većine sindikata i vlade U Sloveniji kreće progresivno smanjenje plaća u javnom sektoru

Josipa Rimac je svoju plaću sa 16.297 kuna bruto podigla na 25.132 kune pod obrazloženjem da je imala najmanju plaću gradonačelnice u Hrvatskoj te da je sve napravljeno kako bi se njena plaća uskladila sa Zakonom, donosi internetski portal Dalmacija News.

>> Gradonačelnica Knina: Težak je put da mlade zadržimo

Svoj blagoslov na povećanje koeficijenta sa 3,52 na 5,27 dalo je i Gradsko vijeće Knina, a osim nje veću plaću imati će i njeni zamjenici. Točnije umjesto dosadašnjih 13.565 kuna bruto dogradonačelnici će dobivati 21.206 kuna mjesečno.

Istovremeno, donesena je odluka o ukidanju tradicije darivanja djece za Novu Godinu, neće biti organiziranog dočeka Nove godine na središnjem gradskom trgu, a niti prigodnih izložbi i koncerata u povodu božićno-novogodišnjih blagdana. Za sve to nema se novaca, ali za povećanje plaće se našlo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene