Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rajko Ostojić:

'Klizišta su posljedica nemara i nerada gradske uprave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Klizišta po Zagrebu direktna su posljedica nemara i nerada gradske uprave', smatra Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Komentirajući poplavu klizišta po gradu, Rajko Ostojić je kazao kako je nedopustivo da gradski pročelnici 'peru ruke' od klizišta, uz konstataciju da se dosad u Zagrebu pri gradnji kuća na potencijalnim klizištima nisu poštovala pravila struke.

Pročitajte i ovo Policija Trebat će strpljenja U najgore vrijeme: Lančani sudar pred Mostom slobode blokirao Zagreb Glavni kolodvor u Zagrebu Istraga u tijeku Sukob u centru Zagreba: Policija uhitila osumnjičenog zbog teškog ranjavanja migranta

'Pa netko je valjda plaćen da vodi računa o poštivanju kriterija gradnje, prostornom planiranju te urbanizmu u gradu.Takav nemar i nerad nadležnih gradskih službi sad ima direktnu posljedicu, ugrožena je imovina, ali i životi naših sugrađana.'

>>Nastavlja se hitna sanacija velikog klizišta na Črnomercu

Ostojić je dodao i kako je Milan Bandić, 'iz interesa koji su samo njemu poznati', proteklih godina zagovarao Urbanističke planove uređenja bez izrade potrebnih geomehaničkih elaborata, koji utvrđuju je li uopće sigurna i moguća gradnja na takvim područjima.

'Najpoznatiji primjer je Mllerov brijeg, koji Skupština nije dopustila, unatoč snažnim pritiscima gradske uprave. Nažalost, posljedice takvog urbanog planiranja i gradnje bez potrebnih elaborata, možemo ovih dana vidjeti na obroncima Medvednice', zaključio je Rajko Ostojić.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene