Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Klizišta po Zagrebu direktna su posljedica nemara i nerada gradske uprave', smatra Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.


Komentirajući poplavu klizišta po gradu, Rajko Ostojić je kazao kako je nedopustivo da gradski pročelnici 'peru ruke' od klizišta, uz konstataciju da se dosad u Zagrebu pri gradnji kuća na potencijalnim klizištima nisu poštovala pravila struke.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ostojić i službeno zamrznuo mandat, odbijen Grmojin zahtjev da sam sebi skine imunitet GSK Jabuka Grad Zagreb o gašenju kultne Jabuke: ''Bandić će je spasiti kao i Kino Europa''

'Pa netko je valjda plaćen da vodi računa o poštivanju kriterija gradnje, prostornom planiranju te urbanizmu u gradu.Takav nemar i nerad nadležnih gradskih službi sad ima direktnu posljedicu, ugrožena je imovina, ali i životi naših sugrađana.'

>>Nastavlja se hitna sanacija velikog klizišta na Črnomercu

Ostojić je dodao i kako je Milan Bandić, 'iz interesa koji su samo njemu poznati', proteklih godina zagovarao Urbanističke planove uređenja bez izrade potrebnih geomehaničkih elaborata, koji utvrđuju je li uopće sigurna i moguća gradnja na takvim područjima.

'Najpoznatiji primjer je Mllerov brijeg, koji Skupština nije dopustila, unatoč snažnim pritiscima gradske uprave. Nažalost, posljedice takvog urbanog planiranja i gradnje bez potrebnih elaborata, možemo ovih dana vidjeti na obroncima Medvednice', zaključio je Rajko Ostojić.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook