Stanovnici Kule Atlagić ne mogu koristiti vodovod koji se proteže pored njihovih kuća. Cjevovod je star i potpuno neupotrebljiv, a njegova bi obnova koštala 1,7 milijuna kuna, koje lokalne vlasti nemaju.

Galerija


Hidroforna stanica u Kuli Atlagić zarasla u draču, a u njoj su još uvijek ostaci postrojenja. Pod neasfaltiranim ulicama nalazi se kilometar i pol nekorištenih cijevi.

Vezani članci Samoborsko gorje nema vode (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Samo 30 kilometara od Zagreba: Vode imaju samo kad padne kiša, ali račune redovito dobivaju. Razlog će vas zaprepastiti Slika nije dostupna Šolta na mukama: Evo što im se dogodilo usred sezone i vrućina!

U 14 domaćinstava kišnica se u 21. stoljeću čuva kao suho zlato. Drže ju metalnim bačvama i plastičnim spremnicima. Samo uz pomoć električne energije voda može doći do slavine. Vodovod, izgrađen krajem 80-ih, prolazi uz kuće, a nitko ne zna kada će voda njime opet poteći.

"Radi se o zastarjelom azbestcementnom cjevovodu koji je apsolutno neupotrebljiv. Ti materijali danas se ne koriste, tako da je iz tog razloga potrebno zamijeniti cjevovod. Procjena vrijednosti je oko milijun i 700 tisuća kuna, a mi tih sredstava nemamo", rekao je Hrvoje Bura, direktor Vodovoda i odvodnje Benkovac.

Mjesni je odbor nedavno bezuspješno zatražio pomoć i od Sabora. Bolja vremena i vodu ne može čekati ni stoka, zbog čega je Nedeljko lani morao smanjiti stado.

"Jedna cisterna stoji 550 kuna. Ako već bude malo suše, kao što je bilo ljetos, onda treba dovesti dvije", rekao je Nedeljko Stegnjaić.

Bespomoćni i prepušteni sami sebi će stanovnici u Kuli Atlagić, izgleda, i ostati. Sve dok se oko vodovoda, kojeg imaju, budu i dalje bezuspješno motali kao mačka oko vruće kaše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr