Obavijesti Video Pretražite Navigacija

KIM: Potpredsjednici HFP-a tražili od jednog kandidata 300 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka 'Ranč' iz Pribislavca, koja se natjecala za kupnju KIM-a, uputila je državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prijavu protiv uključenih u proces privatizacije. Direktor Ivan Novak u prijavi tvrdi da je proces prodaje namješten.

Novak optužuje bivše potpredsjednike HFP-a - Josipa Matanovića, Ivana Gotovca i Roberta Pešu, uhićene u operaciji Maestro. 

Pročitajte i ovo Reporterka Katarina Jusić s jelenom (Foto: Dnevnik.hr) Lika ima novi turistički hit Prava bajka u Hrvatskoj: Proveli smo dan u čudesnoj dolini gdje vam jeleni jedu iz ruke Putin i Kim (Foto: AFP) Visoka diplomacija Vladimir Putin i Kim Jong Un održali prvi službeni sastanak u Vladivostoku

Tvrdi da su prije raspisivanja natječaja od njega tražili 300 tisuća eura mita kako bi osigurali da mu tabularna izjava o hipoteci nad imovinom tvrtke bude priznata kao jamstvo kojim se osiguravaju ponuđena ulaganja jer nije imao bankovno jamstvo.

Novak tvrdi da je u HFP bio pozvan od Gotovca, a da su na sastanku bili prisutni i Matanović i Pleša. 

Trojka bivših potpredsjednika Novaku je obećala da će oni "učiniti sve što mogu" da ponuda tvrtke Ranč pobijedi na natječaju te da će mu naknadno pripisati i dionice splitskog MILS-a i zemljište u vlasništvu KIM-a, koje se ne spominju u natječaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene