Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginuo u nesreći

Tužna vijest za Kim Jong Un-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un proživljava teške dane.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un ostao je bez jednog od glavnih suradnika - Kima Yanga Gona.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Kim Yang Gon, visoki dužnosnik Sjeverne Koreje i glavni savjetnik čelnika Kima Jong Una koji je vodio pregovore s Južnom Korejom poginuo je u prometnoj nesreći.

O samoj nesreći iz Pjongjanga nema dateljnijih informacija. Otkad je naslijedio oca, Kim Jong Un je smijenio niz visokih dužnosnika. Svog ujaka je pogubio, a o sudbini tete se nagađa. Prema jednoj od teorija Kim Jong Un dao ju je otrovati.

'Jutros je ministar za ujedinjenje izrazio sućut sjevernokorejskom odboru za mirno ujedinjenje zbog smrti direktora Odbora i tajnika Radničke partije koji je sudjelovao u postizanju značajnog sporazuma u kolovozu. Izražavamo svoju sućut', rekao je Jeong Joon-hee, iz  južnokorejskog ministarstva za ujedinjenja. 

Zadnji je to u nizu događaja koji su pogodili bliski krug suradnika državnog čelnika Sjeverne Koreje. Kao jedan od najviših sjevernokorejskih dužnosnika, Kim Yang Gon bio je član visokog izaslanstva koje je u kolovozu pregovaralo s Južnom Korejom, nakon razmjene topničke vatre kojom su se povisile napetosti na jednu od najviših točaka zadnjih godina.

Rezultat pregovora bio je dogovor dviju strana da će raditi na tome da se poboljšaju odnosi između dviju zemalja.

KCNA navodi da je Kim Yang Gong poginuo u utorak u automobilskoj nesreći u dobi od 73 godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene