Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'KIM i 'Alan' su čavao u lijes HDZ-ova koncepta privatizacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Kneževim Vinogradima kako posljednje privatizacijske afere u slučajevima tvornice KIM te hotela "Alan" znače kraj HDZ-ova koncepta privatizacije.

Tijekom današnje humanitarne akcije SDP-a za baranjsku udrugu "Romsko srce" Milanović je, na upit novinara da prokomentira te privatizacijske afere, rekao kako je riječ o slučajevima koje "trebaju ispitati nadležna tijela hrvatskoga pravosudnog sustava". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži se raspisivanje novog natječaja za privatizaciju KIM-a Slika nije dostupna Đapić: Sanaderu će biti bolje da ne ovisi o našem glasu

Dodao je da su oni "čavao u lijes HDZ-ova koncepta privatizacije i cijelog ozračja koje ga okružuje jer se očito radi o visoko korumpiranom sustavu".

Zamoljen da komentira krizu osječke gradske vlasti i sve izgledniji raspad koalicije HDSSB-HSP te kako će se, u slučaju preslagivanja političkih odnosa ili novih izbora u gradu, ponašati osječki SDP, Milanović je rekao da će osječka Gradska organizacija SDP-a o tome samostalno odlučivati, dodajući kako "HDSSB i HSP nisu bili partneri SDP-a niti će to biti".

Na novinarsko pitanje o tome je li stranka odlučila tko će biti prvi na listi za 4. izbornu jedinicu (Osječko-baranjska i
Virovitičko-podravska županija) Milanović je odgovorio da će o tome u rujnu odlučiti Glavni odbor SDP-a.

U sklopu humanitarne akcije ekipe SDP-a iz 4. i 5. izborne jedinice odigrale su nogometnu utakmicu, a donacijama članova stranke iz tih izbornih jedinica prikupljena je novčana svota od 15.000 kuna koja je, uz TV-prijamnik i DVD-uređaj, prije utakmice uručena predstavnicima udruge "Romsko srce".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene