Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurno je da otkaz neće dobiti

Kerumova zamjenica na izbore ide s 'otpisanim' SDP-ovcem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sudu nisu završili, ali više nisu bliski suradnici. Željka Keruma odrekla se njegova zamjenica, Anđelka Visković. Kerum joj je zabranio sve javne nastupe, ali joj nema pravo dati otkaz.

Tri i pol godine poslušno je sve odrađivala u Kerumovo ime. Jučer je sve šokirala i odrekla se njega i njegove stranke HGS. A šef Kerum joj je poručio da u njegovo ime i ime grada više ne smije nastupati.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

No, zna se da joj zakonski ne može ništa. Izabrana je na izborima. 'On je nije smijenio, oduzeo joj je ovlasti, to po zakonu može', rekao je ministar uprave Arsen Bauk. 'On joj ne može dati otkaz. Ona može dolaziti na posao ili ne dolaziti, ići, doći, baš kao i on... Onda mu se u biti u ovom trenutku pridružuje', kaže Mirko Klarić sa splitskog Pravnog fakulteta.

>> 'Kerum ne može smijeniti Anđelku Visković'

Već neko vrijeme sumnja se da Anđelka Visković ima namjeru osnovati nezavisnu listu s iskusnim SDP-ovcem Vinkom Bajrovićem. Oboje su matematičari, a pričalo se da su željeli osnovati nezavisnu listu stručnjaka. 'Upravo sam ja 2009. Kerumu kada me pitao rekao da ako nju odabere neće pogriješiti', izjavio je Vinko Bajrović.

On se zbog pohvala Anđelke Visković u svojoj stranci našao na granici isključenja. 'Laž je da smo mi planirali neki savez', kaže.

Građani se pitaju kako je Kerumove greške zamjenica uočila tek nakon tri i pol godine, pred kraj mandata. A dok su jedni šokirani svađom suradnika, drugi misle da je taj razlaz Kerum lukavo režirao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene