Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju se

Kerum: Pregovaramo s HDZ-om, ako to propadne, idemo sami na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši gradonačelnik Splita i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum izjavio je u subotu kako više neće podržavati proračun sadašnjeg gradonačelnika Ive Baldasara te kako zbog nadolazećih parlamentarnih izbora na državnoj razini pregovara sa HDZ-om, a ako ne postigne dogovor, HGS će, kaže, na izbore ići samostalno.

"Spremamo se za parlamentarne izbore. Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, ići ćemo samostalno. Pokušao sam se dogovarati sa HDZ-om, ali nismo došli do kraja. Ovisi sve kako će reagirati predsjednik. Ja mislim da na predsjednika najviše utječe gradski HDZ, jer takva je situacija da se uvijek pita ljude na terenu jesu li oni za ili nisu. Ja bih išao s njima u koaliciju, ako se dogovorimo. Ako ne ići ćemo sami", kazao je Kerum novinarima na obilježavanju druge godišnjice svečanog otvaranja Zapadne obale.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Slika nije dostupna Odgađa se konstituirajuća sjednica Opara će ipak surađivati s Kerumom, HDZ ide u koaliciju s HGS-om

Uvjeren je da HGS "kao mlada i parlamentarna stranka uvijek ima 20.000 glasova". Govoreći o Zapadnoj obali, Kerum je naglasio kako mu je kao gradonačelniku bila čast provesti taj projekt te zahvalio svima koji su u njemu sudjelovali.

"Ovaj dan ćemo obilježavati simbolično svake godine jer je to bio dobar projekt za ovaj grad, a to su pokazali i Splićani, kojima je prirasla srcu", kazao je Kerum i ocijenio kako je šteta što se na Zapadnoj obali ne vežu brodovi, jer bi grad ljeti od privezišta brodova imao 10 milijuna kuna prihoda.

Izrazio je nadu kako će to shvatiti i aktualna gradska vlast i uskoro dopustiti da se brodovi krmom vežu na Zapadnu obalu. Na upit novinara hoće li se srediti Hotel "Marjan" rekao je da hoće, ali da ne zna tko će biti vlasnik te dodao kako on osobno neće, "jer je to sve politika i o tome je suvišno pričati".

Rekao je i da su HGS-ovi vijećnici sadašnjoj gradskoj vlasti podigli pet ruku za proračun koji je naposljetku i prošao, ali da im više podršku neće davati jer, kaže, u više od dvije godine na vlasti nisu napravili ništa.

"Sve su neke priče, spominju se projekti, a najgore od svega što se može dogoditi je njihova najava izrade GUP- a. To je uvijek teško pitanje i ne može se zabraniti čovjeku u susjedstvu da ne gradi ništa, a drugome do njega dozvoliti da gradi neboder. Tema je preširoka da bi se na paušalan način pristupilo problemu. Upozorio sam gradonačelnika da moja stranka to neće gledati sa strane niti dozvoliti da se ide u izmjenu GUP- a", objasnio je Kerum.

Zapadna obala je otvorena 25. travnja 2013. godine, a radi se o projektu vrijednom oko 86 milijuna kuna i izgrađenom u vrijeme mandata Željka Keruma. U tom je projektu obala proširena na ukupno 25 metara dok joj dužina iznosi 623 metara. Gradila se nešto manje od dvije godine i ukupna površina obuhvaća 29.000 četvornih metara. Krase je kamene ploče na kojima su postavljene 74 brončane ploče splitskih osvajača medalja, kao i kamene, te drvene klupe. Danas je omiljeno sastajalište ne samo Splićana već i brojnih gostiju i turista koji obilaze grad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene