Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorući problem u Splitu

Kerum ispunio obećanje i za svu djecu osigurao mjesto u vrtiću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je istekao rok od mjesec dana koji si je zadao novi splitski gradonačelnik Željko Kerum za rješavanje problema dječijih vrtića u gradu. Provjerili smo je li Kerum ispunio prvo obećanje i hoće li sva splitska djeca na jesen imati mjesto u vrtiću.

I u ove ljetne dane klinci u splitskom dječjem vrtiću Radost se dobro zabavljaju. Ovaj vrtić pokriva istočni dio grada gdje je puno mladih obitelji stoga i muči najveću muku oko nedostatka mjesta. 'Za dječji vrtić Radost negdje pristigne oko 680 zahtjeva, a negdje pedeset posto ih možemo smjestit, dok u žalbenom roku ostavimo još nekih stotinjak mjesta', rekla je Nada Pelajić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Slika nije dostupna Otvoren i posljednji vrtić Kerum ispunio obećanje Splitu i sad će na sud

Za gorući problem u Splitu gradonačelnik je saznao nedugo prije preuzimanja vlasti. 'Mene prekjučer, recimo, zove Jole pjevač i pita me bi lin ja mogao riješit da njegovom dijetetu osiguram smještaj u vrtiću. Ja sam rekao njemu ne Jole da ću riješit tebi i to sad govorim ispred svih medija da ću riješit to u roku mjesec dana za svu djecu u Splitu', rekao je tada Kerum.

Natječaj je raspisan

Bacio se na posao i povremeno izvještavao javnost kako napreduje. 'Otvorit ću  pet-šest novih vrtića, ima nekoliko prostora koji se završavaju. Grad je raspisao natječaj i s tim vlasnicima prostora će ovaj napravit ugovor, u početku vjerojatno o najmu, dok ne rješimo  hoćemo li kupit te prostore ili ćemo dati njima zamjenske', ispričao je Kerum 27. lipnja.

Gradonačelnik ne voli kad ga se pitaju detalji. Ali njegovi ljudi tvrde da je sve riješeno u mjesec dana, kako je i obećao. Tako će 378 djece koja se nisu uspjela upisati u vrtić svoje mjesto dobiti u rujnu. 'To će biti rješeno kroz popodnevne smjene, tako je već smješteno 120 djece,a oko 250 djece ide u potpuno nove prostore', rekla je Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita.

>> 'Sva splitska djeca dobit će smještaj u vrtiću'

Potraga za prostorima je okončana, neki su gradski, a neki pronađeni preko javnog poziva.'To su gradski prostori koji nisu bili vrtići i koji će biti preuređeni po pedagoškim standardima vrtića ili su to prostori koji su u privatnom vlasništvu i po projektu su već napravljeni kao vrtići, ali se kao vrtići nisu koristili', objasnila je Visković. Za koji dan gradonačelnik će sve detalje o novim vrtićima podastrijeti javnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene