Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum obećao Joli vrtić za dijete

'Sva splitska djeca dobit će smještaj u vrtiću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet dana nakon pobjede na izborima, Željko Kerum i službeno je postao gradonačelnik Splita. Pobjedonosno je ušao u Banovinu i od Ivana Kureta preuzeo vlast.

Mnogi su očekivali primopredaju vlasti još jučer, no iz Kerumova stožera tek sinoć u 21 sat obavijestili su da se ipak ujutro ide u Banovinu. On je danas objasnio kako je htio da doista bude sve po propisima, htio je pričekati da se utvrdi da nema prigovora na službene rezultate izbora. Čak je bilo i priče da će primopredaja biti tek idući tjedan. No jučer je Kerum u novinama objavio plaćeni oglas u kojem je pozvao ustanove u vlasništvu Grada da ne raspisuju nove natječaje i ne zapošljavaju nove ljude, kao i da se ne zaključuju nikakvi važniji ugovori dok on ne preuzme vlast. Takav način se nikako nije svidio Ivanu Kuretu koji je preko novinara poručio da Kerum fino dođe i preuzme vlast, da su oni spremni i da je to već trebao napraviti. Možemo samo pretpostaviti da se možda i zbog toga donijela odluka kasno sinoć.

Pročitajte i ovo Antonela Lolić PISANO UPOZORENJE Policija kaznila suce koji su bili na Kerumovoj zabavi pisanim upozorenjem: ''Radi se o prekršaju lake naravi'' Suci na zabavi s Kerumom NEPOŠTIVANJE MJERA Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu

Svi su s nestrpljenjem iščekivali, a nekoliko minuta iza devet sati stigao je Željko Kerum u Banovinu da preuzme vlast. Čim je ušao u zgradu dočekao ga je pljesak njenih zaposlenika. U sve tajne novog ureda uputio ga je dosadašnji gradonačelnik. Kakva god telefonija u novom uredu bila, Željko Kerum neće samo tako ući u njega. Prethodit će tome neke mjere u njegovom stilu. 'Pozvat ću svećenika ili nekoga da mi blagoslovi kancelariju, to sam obećao jer ja moram funkcionirati tako da budem u miru, ako ne može danas, valjda će doći sutra', rekao je Kerum. Tako je kaže bilo i pri otvorenju svih njegovih dućana. A onda, kaže novi gradonačelnik, krenut će odmah na posao. 'Prekjučer recimo zove Jole pjevač i pita me da li bih mogao osigurati djetetu smještaj u vrtić. Ja sam rekao njemu - ne Jole, ja ću riješiti tebi i to sad govorim ispred svih medija da ću riješiti to u roku mjesec dana za svu djecu u Splitu, da će imati smještaj u vrtiću', ispričao je Kerum. Nije on, kaže ni znao da u Splitu ima djece koja ne mogu dobiti mjesto u vrtiću. A on će to, kaže, riješit jednostavno.

>> Jole zvao Keruma da mu sredi vrtić za dijete

>> 'Obećao sam Splićanima procvat, to ću i ispuniti'

'Čini se meni da ima puno praznih poslovnih prostora i teta koje ne rade pa mislim da se to može riješit jednostavno i glatko', kaže Kerum. Popularni Jole, višegodišnji Kerumov prijatelj, pojašnjava kako nije on od Keruma tražio da samo njegovo dijete upiše u vrtić, nego je sve počelo od neformalne priče za stolom. Kerum je načuo kad su Joli javili još jednu 'odbijenicu' jer u Splitskim vrtićima nema mjesta. 'Ja sam kroz priču rekao kako ima godinu dana da ne mogu dijete upisati u vrtić i sad su mi već rekli da čak i dogodine je upitno. Kerum je na to reagirao rekavši kako mu takve informacije trebaju. Nazvao je agenciju da vidi tko je na burzi i za pet minuta se vraća za stol, kaže kako teta ima, prostora ima i sad ćemo otvoriti par vrtića i neće više ni jedno dijete koje želi ići u vrtić, ostat doma', ispričao je pjevač Joško Čagalj Jole.

Tako Kerum odmah misli pokazati da može obaviti posao bolje od prethodnika - Ivana Kureta. A Kureta su danas naljutili novinari zbog pitanja o nedavnom povećanju plaća u Banovini. Odgovorio je kako je, morao je napraviti novu sistematizaciju. Željko Kerum mora još prepisati nekome svoje vlasništvo, razumljivo, nije mu lako. 'Taj zakon koji je sad nije baš jasan, jer po tom zakonu ispada da ako netko dođe na funkciju kao što dolazim ja sada, praktički se mora odreći svega što ima tako da to je malo teža tema i treba puno vremena da se to riješi', rekao je Kerum. Za traženje rješenja ima još trideset dana. Isti rok u kojem je obećao i riješiti problem nedostatka mjesta u splitskim vrtićima. Ni danas nema naznaka kome će Željko Kerum prepustiti svoje carstvo na upravljanje. Vjerojatno nije lako odlučiti kome povjeriti svoje bogatstvo vrijedno oko pola milijarde eura. Tim više što zakon kaže da to ne bi smio biti nitko iz njegove obitelji, nitko od bliže rodbine, pa čak ni jako bliski prijatelji. No čuli smo kako se Kerum navodno i danas odmah nakon preuzimanja vlasti otišao savjetovati s pravnicima oko tog problema. Vidjet ćemo kako će se to riješiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene