Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za životno ugrožene pacijente

KBC Zagreb: Otvorena prva Jedinica za liječenje zatajenja crijevne funkcije u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U KBC-u Zagreb otvorena je Jedinica za liječenje zatajenja crijevne funkcije, jedina takva u Hrvatskoj.

Zatajenje crijevne funkcije najčešće je posljedica kirurških zahvata. Bolesnici imaju problema s probavnim sustavom, zbog čega su na posebnom režimu prehrane.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Što s pacijentima? Najveća zagrebačka bolnica odgađa preglede i operacije zbog izbora Slika nije dostupna Duge liste na Rebru Pacijent sa sumnjom na Alzheimera šokiran terminom za pretragu: "Do tad mogu i zaboraviti gdje se bolnica nalazi"

"Riječ je o jednom malom Odjelu koji se bavi vrlo složenim bolesnicima koji su u životnoj ugrozi zbog toga što nemaju održanu funkciju tankog crijeva. Ti ljudi moraju dobivati intenzivnu nadoknadu - kako tekućine elektrolita, tako i svih potrebitih nutritiva", pojasnio je pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Zagreb Željko Krznarić.

Odjel je obišao i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekako kako je ovo pravi primjer da Hrvatska ne zaostaje u trendovima svjetske medicine.

"Na žalost, to i košta, ali spašava živote i daje kvalitetu života. I plan slijedeći je, a već u tišini obavljamo razgovore, da počnemo i s transplantacijom crijeva", rekao je Kujundžić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene