Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakupili 90 soba, 30 automobila...

Katarski šeik okružen glamurom, ali bez razmaženih prohtjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef jedne od najbogatijih država na svijetu, i u posjetu Hrvatskoj tražio je standard na koji je navikao. Sletio je najvećim Airbusom, unajmio veći dio najluksuznijeg zagrebačkog hotela, 30-tak limuzina. No, razmaženih prohtjeva karakterističnih za bogataše, nije imao.

Emir države Katar šeik Hamad bin Kalif al-Tani, u Hrvatsku je sletio u najvećem Airbusu A 340, u vlasništvu njegova dvora. Delegacija od gotovo 90 ljudi boravila je u najluksuznijem hotelu u gradu, gdje je, kako se neslužbeno doznaje, zakupljeno upravo toliko raskošnih soba. Navodno je unajmljeno čak 30-ak limuzina, od kojih su neke morale biti dovezene iz Slovenije. S Emirom je doputovala i jedna od njegove tri supruge, koja je po zakonima dvora i prva dama zemlje. U Hrvatskoj su svi ostali očarani njezinom ljepotom. Emiru šeiku rodila je sedmero djece, od kojih je najstariji sin i službeni nasljednik prijestolja. Zajedno s Hrvatskom prvom damom posjetila je Muzej za umjetnost i obrt.

Pročitajte i ovo Hedonizam na kotačima - 2 Trodnevno okupljanje Karavana teška gotovo deset milijuna eura: Hedonistički obilazak Hrvatske u luksuznim automobilima Ilustracija ŠEIK IZGUBIO Nizozemski sud odbacio sve zahtjeve šeika: Potvrdio odluke sa skupštine Fortenove

>> Katarski emir dao za loptu 1,9 milijuna eura

Bez posebnih zahtjeva

Par je boravio u predsjedničkom apartmanu, posebnih zahtjeva nisu imali, a zatražena je tek staza za trčanje. Prema pričanju, golema delegacija, sastavljena od ministara, osiguranja i šefice kabineta - emirove kćeri, prema svojim običajima objedovala je u sobama, a zahtjeva za nekim njihovim tradicionalnim jelima nije bilo. Iako su imali želju za shoppingom u luksuznim i megaskupim trgovinama, katarska delegacija morala se zadovoljiti tek kupnjom u jednom trgovačkom centru u središtu grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene