Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

VIDEO Karlovčanima uspjelo ono što drugima nije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U karlovačkoj bolnici dosjetili su se kako isprazniti čekaonice i skratiti liste čekanja. Svoje pacijente pozivom obavještavaju kada se termin oslobodi.

U samo mjesec dana oslobodili su 200 termina. Zbog ljetnih praznika djeca imaju prioritet, a njihov primjer HZZO će primjenjivati i u drugim bolnicama.

Pročitajte i ovo Vili Beroš a liste čekanja su smanjene Beroš: "Događa se da saznam da se u nekim bolnicama magnet abdomena čeka 700 dana" MSCT uređaj Važna novost HZZO protiv lista čekanja: Ugovorili dodatne preglede s privatnim klinikama

Osoblje karlovačke bolnice pacijente obavještava o novim slobodnim terminima. Vrijeme je praznika, pa su djeca prioritet. Roditeljima više odgovara, jer djeca ne moraju izbivati iz škole.

'Cilj je bio smanjiti liste čekanja i da ljudi što prije obave svoje zakazane termine', rekla je Sanja Rebić, pedijatar u Općoj bolnici Karlovac.

Tako su u mjesec dana oslobodili više od 200 jesenskih i zimskih termina. Oni koji su trebali na liječnika čekati do veljače iduće godine, na ovaj će način do kraja kolovoza doći na red.

Napokon: Kreće akcija skraćivanja lista čekanja!

'Redovne i kontrolne preglede što su imali zakazano za kraj godine ili početak sljedeće godine, mi smo ih telefonski obavještavali i ponudili im nove termine za dolazak u naše ambulante', rekla je Rebić.

Njihov primjer primjenjivat će se i u drugim bolnicama. 'Preko mjesec dana čeka 5.500 djece, najduže čekanje im je oko 114 dana', kaže Tatjana Prenđa Trupec iz HZZO-a.

U HZZO-u su se aktivno počeli boriti kako bi se liste čekanja što više smanjile. 'U HZZO-u smo otvorili i broj telefona i mail adresu i web formu, a uskoro, do kraja ljeta, će biti i sms obavještavanje za otkazivanje narudžbi', dodaje Prenđa Trupec.

I odgovornost pacijenata uvelike bi smanjila listu. 5-10% pacijenata duplo je naručeno. Njih čak 20% na zakazani termin ne dođe, a taj termin netko čeka i često o njemu ovisi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene